Фармацевтичната индустрия е финансирала български лекари и здравни организации с

...
Фармацевтичната индустрия е финансирала български лекари и здравни организации с
Коментари Харесай

Фармаиндустрията е платила над 30 млн. лева за обучения и хонорари на лекари

Фармацевтичната промишленост е финансирала български лекари и здравни организации с над 30 млн. лв. през 2018 година за присъединяване им в конгреси и за даването на консултантски услуги.

Това демонстрират данните от годишното обявяване на данните за взаимоотношенията сред фармацевтичната промишленост и здравното съсловие.

Финансирането включва спонсорство за присъединяване в конгреси и други просветителни събития, за които фармацевтичните компании поемат път, настаняване и регистрационни такси, както и възнаграждения за консултантски услуги от лекарите.

По данни на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители (ARPharM), която сплотява най-големите международни фармацевтични компании и оповестява данни за четвърта година, финансирането към лекари и здравни организации през 2018 година е на стойност 29 млн. Като се прибавят и заплащанията от страна на някои генерични компании, които също оповестяват взаимоотношенията си с здравното съсловие към този момент втора година, сумата доближава към 32 млн. лв..

Застой във финансирането за здравното съсловие
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР