Фармацевт от щата Уисконсин унищожил стотици дози от ваксината на

...
Фармацевт от щата Уисконсин унищожил стотици дози от ваксината на
Коментари Харесай

Любител на конспирациите съсипа стотици ваксини срещу коронавирус

Фармацевт от щата Уисконсин унищожил стотици дози от имунизацията на Модерна против, тъй като бил последовател на тайните теории. Това оповестиха международните организации, като се позоваха на правосъдни документиу, написа.
Стивън Брандънбърг, който е работил като фармацевт през нощта в медицинския център Орора в град Графтън в щата Уисконсин, извадил преднамерено от хладилниците за предпазване на центъра 57 шишенца с имунизацията, тъй като вярвал, че тя може да модифицира човешката ДНК. С тях е можело да бъдат имунизирани над 500 души. Той бил уволнен от медицинския център и управляващите били сезирани.
 Пандемия или инфодемия: Теории на конспирацията към COVID-19 Пандемия или инфодемия: Теории на конспирацията към COVID-19
С настъплението на ковид по света стремително започнаха да се популяризират всевъзможни теории на конспирациите, свързани с не...
Фармацевтът бил задържан още предишния четвъртък, след това пуснат под гаранция от 10 000 $ и бил принуден и да съобщи оръжията, които имал вкъщи си. " Намерението му било да направи имунизациите неефикасни, тъй като бил уверен, че те не били сигурни, че РНК методът, употребен за производството на тези ваксини, ги правел рискови ", съобщи прокурорът на окръг Озоки Адам Джиръл. Ваксината на Модерна, както и тази на Пфайзер/Бионтех са основани върху технологията " месинджър РНК ", нов способ за научаване на имунната система да се бори с вируса, напомня Франс прес.
Задържаният фармацевт, който е на 46 години, първоначално твърдял пред болничната администрация, че милионите дози от имунизацията на Модерна са се оказали инцидентно отвън хладилника, само че след това признал виновността си. Първо той казвал, че ги извадил, с цел да вземе нещо друго от хладилника и по-късно не запомнил да ги върне. Разследването посочило, че той ги е вадил от хладилника на два пъти. В нощта на 24 против 25 декември и след това в нощта на 25 против 26 декември. Те били открити на открито от различен чиновник на 26 декември. Накрая фармацевтът признал, че е работил съзнателно. При полицейски разпит, той споделил, че е последовател на тайните теории.
Ваксините на Модерна могат да се употребяват в случай че са 12 часа отвън хладилника, тъй че здравни служащи ги употребявали, с цел да инжектират 57 души, преди да се откажат от потреблението на останалите дози. Полицията заяви, че дозите, които не са били употребявани, са били на стойност сред 8000 и 11 000 $. Модерна в този момент ще изследва неизползваните дози, с цел да види дали те са фактически станали неефикасни и след това ще се реши какви обвинявания да бъдат предявени на фармацевта. Съпругата му пък декларирала пред американски медии, че той твърдял, че целият свят рухвал и че държавното управление възнамерявало хакерски атаки. Фармацевтът имал и фамилни проблеми, защото брачната половинка му подала молба за бракоразвод през юни след осемгодишен брак и това го разстроило още повече. Напълно безпочвени тайни теории за пандемията, по-специално за имунизациите, се разпространиха в обществените медии, макар напъните на софтуерните колоси да ги спрат. Властите и специалисти считат, че такава акция за дезинформация е сериозна опасност за битката против вируса, тъй като предизвиква хората да отхвърлят да се имунизират. Една от най-ранните тайни теории в тази тенденция беше, че имунизациите можели да трансформират ДНК на хората.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР