Фараона дължи общо 5000 лв. на Емил Димитров-синЗабраняват пошлото изпълнениеЧалга

...
Фараона дължи общо 5000 лв. на Емил Димитров-синЗабраняват пошлото изпълнениеЧалга
Коментари Харесай

Осъдиха певец за кючек версия на „Моя страна, моя България“

Фараона дължи общо 5000 лева на Емил Димитров-син
Забраняват пошлото осъществяване

Чалга артистът Кристофър Галовски - Фараона от Кнежа, би трябвало да приключи осъществяването на кючек версията на песента “Моя страна, моя България ” и да заплати обезщетение за нанесените вреди на носителя на авторските права. Това реши Плевенският областен съд по делото, заведено от Емил Димитров-син. Присъдата не е дефинитивна и може да бъде обжалвана пред Апелативния съд във Велико Търново.

Както писа “Труд news ”, предишното лято Фараона пусна в интернет клип, на който пее някаква пошла разновидност на известната и обичана от десетилетия ария на Емил Димитров. Още тогава Димитров-син разгласи, че завежда дело против Кристофър Галовски.

“С решението си Окръжен съд - Плевен е признал за открито, че ответникът е нарушил авторското право на Емил Димитров - наследник, изразяващо се в неразрешено потребление, посредством основаване на преправка на песента “Моя страна, моя България ”, изпълнена и обществено публикувана посредством видеозапис под името “Моя страна, моя Германия ”, се споделя в правосъдното решение. Фараона би трябвало да заплати 4 000 лв. обезщетение за неимуществени и още 1 000 лв. за имуществени вреди.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР