Фантастичният пълнометражен дебют на аниматора и режисьор Теодор Ушев -

...
Фантастичният пълнометражен дебют на аниматора и режисьор Теодор Ушев -
Коментари Харесай

Биотитаните на Теодор Ушев отлитат с чинията на Бузлуджа

Фантастичният пълнометражен дебют на аниматора и режисьор Теодор Ушев - " φ1.618 " ще излезе по кината тази есен. Премиерата на антиутопията ще бъде на фестивала " Синелибри ", а в края на ноември филмът ще тръгне и по кината, научи Lupa.bg.

Вдъхновена от романа “Пумпал” на Владислав Тодоров, историята ще придвижи феновете в мистериозния свят на биотитаните. Заглавието ни препраща към златното сечение, което съставлява ирационално число, отбелязвано с гръцката писмен знак Ф, чиято стойност е почти равна на 1,618. Числото на хармонията живее във всички проявления на образното и приковава погледа с божествения си баланс. В игралните фрагменти на кино лентата са вплетени анимационни фрагменти, запазена марка на Теодор Ушев.



Сюжетът споделя за нова нация от безконечни, биологически съвършени хора, които се готвят да изоставен Земята вечно, подготвяйки за задачата кораба Пумпал. В тази утопична действителност основните герои Гаргара и Криптон ще се опитат да преборят предизвестената развръзка и да извърнат хода на историята. Те ще минат през разнообразни тествания в непрекъсната конкуренция с времето и под знака на безконечната борба сред любовта и злото, човешкото и античовешкото.



Двете водещи функции са поверени на артиста Деян Донков, който играе ролята на завръщащия се към човешки облик Криптон, и младата актриса Мартина Апостолова, която се превъплъщава в облика на неговия лидер към истината – мъдрата и смела Гаргара.

Във кино лентата вземат участие още Ирмена Чичикова, Николай Станоев, Васил Дуев, Иво Димчев, Владимир Люцканов, Георги Лозанов, Герасим Георгиев – Геро, Китодар Тодоров и други.



Филмът е копродукция на България и Канада и се осъществя с финансовата поддръжка на Национален кино център.



Теодор Ушев е създател на близо 20 анимационни кино лентата. В България в началото става прочут като създател на театрални афиши от 90-те, само че в края на десетилетието емигрира в Канада, където основава филмовите си произведения " Сляпата Вайша " (номинация " Оскар " 2017), " Физика на тъгата " ( " Кристалът " от Анси), " Царица ", " Глория Виктория ", " Дневниците на Липсет " и други Двата му най-известни късометражни кино лентата са по творби на Георги Господинов, а за пръв път той ще работи с литературна основа на Владислав Тодоров, по чиито романи към този момент бяха снимани филмите " Дзифт " (от Явор Гърдев) и " Цветът на хамелеона " (от Емил Христов).
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР