Фънки е много горд със своята баница с ванилия, тъй

...
Фънки е много горд със своята баница с ванилия, тъй
Коментари Харесай

Чудната баница с ванилия на Фънки взриви интернет. Ето я и рецептата, която е изцяло негова

Фънки е доста горделив със своята баница с ванилия, защото готвенето не му се отдава като цяло
Макар че последното, което би могло да каже за себе си е, че е добър кулинар, Фънки се гордее много с баницата, която самичък си е измислил. А тя пък взела, че станала супер вкусна.

Той персонално разкри рецептата за нея, а ние я пробвахме и видяхме, че се получава фактически ужасно.

Чудната баница с ванилия на Фънки била обичана на цялото му семейство

Трябват ни един пакет с точени кори, един литър прясно мляко, 200 грама захар, 120 грама краве масло, пет яйца, една капсула ванилия или две пакетчета ванилия на прахуляк, половин капсула с лимонена есенция.

Първо намазваме тавата за печене с към този момент разтопеното масло.

Покриваме дъното й с два листа от корите за баница, които също намазваме с масълцето. Същата тази процедура се понтаря като откакто сложим и последната намазнена кора, вършим сечения върху тях.Слагаме тавата във фурната, която към този момент е загрята на 180 градуса и печем корите до зачервяване. През това време разтопяваме захарта в кипналото прясно мляко и смъкваме тенджерата от котлона.

Яйцата ги разрушаваме и непрестанно, деликатно се смесват с млякото. После се ароматизират с ванилията и лимоновата есенция, а получената примес се излива върху към този момент изстиналите кори за баницата.

Връщаме още веднъж във фурната, където се доизпича за още към петнадесетина минути.

Тази баница си е фикция на Фънки, само че брачната половинка му Антония признава, че е необикновено вкусна и всички вкъщи им просто я обожавали. Поради това не е неприятно да я опитате и вие, още повече, че е ужасно лесна за подготвяне.

Пожелаваме ви добър вкус и да ви е доста вкусно на всички!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР