Фанфарите за освобождението на Артьомовск спряха. Най-радикалните диванни патриоти отпразнуваха

...
Фанфарите за освобождението на Артьомовск спряха. Най-радикалните диванни патриоти отпразнуваха
Коментари Харесай

На всички им е нужна глътка въздух.

Фанфарите за освобождението на Артьомовск стопираха. Най-радикалните диванни патриоти отпразнуваха успеха в СВО. По-малко радикалните - победа в борбата, която беше съпоставена със Сталинград

Бойците са заети с нормалната работа по пречистване на града и разминиране на територията. „ Погребалните “ вадят труповете на бойците от руините... Върви нормалната в такива случаи работа по възобновяване на обикновения ред в освободените територии.

Врагът, също по табиет, лъже, че Бахмут към този момент е на практика обграден и, още веднъж, съгласно към този момент обичайна скица на хохолската агитация, че руснаците сякаш скоро ще избягат от този град, както в миналото са създали от Херсон.

Дори онази предвидима " атака " на украинците в граничните региони на Русия към този момент се организира. Отново украинците не излязоха с никаква плам. Използваха способ, който към този момент беше тестван по-рано. Дори изпълнителите са едни и същи.

Самоубийците бяха показани като предатели на Родината, всред някогашните наши жители, които просто няма къде да отидат. От самото начало на това премеждие беше ясно, че нищо от тази ДРГ (диверсионно-разузнавателна група) няма да бъде пуснато [да си отиде, ред.].

Което в общи линии се случи. Към момента на писане на публикацията има неофициални известия за унищожаването на 39 и залавянето на 4 диверсанти.

Само едно събитие, оповестено от Евгений Пригожин, контранастъплението на въоръжените сили на Украйна, не се състоя. И аз поддържах тази позиция.

Освобождаването на Артьомовск освобождава обилни сили на въоръжените сили на Украйна. Да, и тези 6 бригади, които бяха предопределени за нахлуване, към момента съществуват.

Ще изразя една съответна мисъл по отношение на повода за бездействието на въоръжените сили на Украйна. Уви, самият проблем за ролята на индивида в историята. Хохлите в действителност нямат решителността и бързите реакции на военачалник Залужни. Все повече клоня към версията, че Залужни в действителност е тежко ранен. Поне бих желал да го имам вяра.

Бахмут изчезна, Артьомовск се върна, какво следва?

Наистина, какво следва. Кой и къде ще нападна? И ще има ли въобще?

Тези въпроси са от интерес за мнозина през днешния ден. И отново най-радикалните към този момент „ настъпват към Харков “. По-малко радикалните - " освободете територията на ДНР и ЛНР ". А песимистите броят останките от съветски елементи, които въобще ще могат да нападат. Абсолютно същата обстановка и от другата страна.

Но ще стартира с нещо друго. От това за какво борбата за Бахмут стана толкоз епична. Защо толкоз време се занимаваме с този град.

Да, Бахмут е ключът към много мощен укрепен регион, който включва Краматорск, Славянск и Авдеевка. Трябваше да се вземе. Но за какво толкоз дълго?

Вчера видях възпоменателен орден на ЧВК Вагнер с забавното име " Бахмутската месомелачка ". Мисля, че този непретенциозно декориран, в стила на премиите за завладяването на градове през Великата отечествена война, орден ще бъде друга премия, с която ще се гордеем. Обратната страна на този орден съдържа отговорите на всички въпроси. Директен текст.

Беше невероятно да се превземе Бахмут по различен метод, с изключение на посредством взлом. Затова беше решено от управлението на ЧВК и военачалник Суровикин да се употребяват щурмови елементи.

Да се започва същата " месомелачка ". Следователно интервалът, за който е осъществена интервенцията, би трябвало да се преглежда не в дни и месеци, а... в загубите на съперника.

И тези загуби се пресмятат в много съществени числа. Общите загуби на въоръжените сили на Украйна, съгласно разнообразни източници, варират от 130 до 150 хиляди души. От тях окончателно от 45 до 57 хиляди души. Загубите на техника и въоръжение също са впечатляващи. Само над 100 танка са унищожени...

Ясно е, че музикантите също са претърпели загуби в борбите за града. Музикантите са изтощени физически и психически. И ние, и врагът добре го осъзнаваме.

Подразделенията би трябвало да бъдат изтеглени във втория ешелон за отмора и попълване на персонален състав, техника и въоръжение. Оттук и изказванието на Пригожин.

Но е много проблематично да се изтеглят всички едновременно и да бъдат сменени с елементи на съветската войска. Многократно сме виждали по какъв начин въоръжените сили на Украйна пробиват защитата на новопристигнали елементи и подразделения по фланговете на ЧВК. И какъв брой ефикасна е помощта на тези елементи за щурмоваците на Вагнер.

Оттук и първичната задача за Артьомовск. Постепенната промяна на частите и основаването на ефикасни отбранителни линии при положение на контранастъпление от хохли.

Между другото, точно фактът, че „ стоманените момчета от оркестъра “ скоро ще изоставен, се надява през днешния ден украинската агитация. Първо музикантите ще изоставен, а по-късно военните ще избягат под ударите на въоръжените сили на Украйна.

По този метод концепцията за развиване на атака от тази посока " на раменете на врага " е утопична през цялото време. В същото време местни офанзиви в избрани региони са изцяло вероятни и мисля, че ще бъдат осъществени. Например, за какво да не се лишават Константиновка и Дружковка от украинците? След това отиваме непосредствено в Краматорск и Славянск.

Струва ми се, че в близко бъдеще не би трябвало да се чакат дейни дейности със сериозен мащаб от наша страна. Трудно е да освободиш град, само че още по-трудно е да го задържиш. Вероятни са офанзиви на неподготвени позиции от нови бригади. Дори петте, които загатнах нагоре.

На разположение на командването на въоръжените сили на Украйна има и нови бригади от териториалната защита. А това са най-малко пет бригади. Можете да ги употребявате освен под Бахмут. Вероятно региона на Кременная и Попасная е по-обещаващ в това отношение.

Ако Киев не се е отказал от концепцията да тероризира граничните региони на Русия, а такива данни към момента няма, то това е идеално място за усилване на военните дейности. Границата е близо, в случай че желаят могат да стъпят там, в случай че желаят да пратят ДРГ. А, и прелестното зелено им разрешава добре да маскират оборудването и оръжията.

Тогава ще има ли нахлуване или не?

Този въпрос остава без отговор. От Киев се пуска " машината за нахлуване ". Писал съм за това доста пъти. Но способената работа на артилерията и Върховен касационен съд доста понижи настъпателния капацитет и логистичните благоприятни условия на въоръжените сили на Украйна. Днес е неуместно да се разчита на бързо попълване на съединенията, участващи в настъплението.

Парадокс. Невъзможно е да се спре подготовката на настъплението и е невероятно да се нападна. В същото време е невероятно да не атакувате.

Западът желае победи, а в случай че няма такива, помощта ще бъде сведена до най-малко. Това е толкоз сложна задача пред Украйна.

Не бива да се чака световна стратегическа атака, която коренно да промени характера на войната в интерес на Украйна. Ще има интервенции в дребни региони на ЛБС (линията на бойно съприкосновение) с тактически темперамент.

Ситуацията може да се промени посредством бързата доставка на самолети за въоръжените сили на Украйна. Докато съветската авиация господства във въздуха, всяка атака ще се трансформира в месомелачка.

Уви, такова решение, основано на настоящи изказвания и събития, скоро ще бъде взето. Не се ангажирам да предвиждам до каква степен самолетите на НАТО ще понижат успеваемостта на нашата авиация и това сигурно ще се случи в началния интервал на потребление, само че те няма да окажат значително въздействие върху общата картина. Има и ракети...

Като цяло, през днешния ден не си коства да се приказва за атака на една или друга страна. Силите и средствата, с които разполагат и двете страни, просто не са задоволителни за повече или по-малко дълготрайно нахлуване. Това, което е задоволително за отбрана, никога не е задоволително за офанзива.

Ако се сложи задачата да се принуди Украйна да стартира мирни договаряния допустимо най-скоро, ще би трябвало да използваме нови съединения. И това значи, че сега, като се вземат поради доста съставни елементи, тези, които ще настъпят към Лявобрежна Украйна, към момента са на територията на Русия. В Белгородска, Курска и Брянска области...

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР