Фанатични антиваксъри и хора, отричащи съществуването на коронавируса, очевидно продължават

...
Фанатични антиваксъри и хора, отричащи съществуването на коронавируса, очевидно продължават
Коментари Харесай

Антиваксъри: няма коронавирус, има световна война

Фанатични антиваксъри и хора, отричащи съществуването на ковид, явно не престават да се радикализират и употребяват от ден на ден военна изразителност. Временно отхвърлен от служба служител на реда, да вземем за пример, съобщи пред така наречената " Комисия по ковид ", че противопандемичните ограничения били " държавен прелом ", умислен от държавното управление, а полицията била употребена за постигането на тази цел.

Полицаят показа и опасенията си, че против стачкуващите можело да се употребява огнестрелно оръжие и по този начин да се предизвикат прояви на принуждение, което да послужи като претекст, гласи неговата тайна теза.

Т.нар. " Комисия по ковид " е самопровъзгласил се орган, който на свои " съвещания " популяризира незрели тези за пандемията - както се вижда от видеозаписите, оповестени в интернет. " Комисията " популяризира, наред с другото, и видеа на тайния идеолог Райнер Фюлмих, който предходната пролет твърдеше, че 25 % от ваксинираните ще умрат неотложно, а други 36 % щели да имат толкоз тежки странични феномени, че не е ясно дали ще оцелеят. Той назова това " проведено всеобщо ликвидиране ". Ако това беше по този начин, при ваксинирани над 60 на 100 от немските жители до момента трябваше да има милиони умрели от имунизациите хора.

Руската телевизия " RT " информираше най-редовно и доста в детайли за сбирките на тази " комисия ".

Експерти: в ход е рискова радикализация

Публицистката Карола Шварц следи от години процесите на радикализация в обществените медии. Според нея видеата от съвещанията на " Комисията по ковид " са недвусмислено удостоверение за радикализация. " Много от инакомислещите инфлуенсъри приказват непрекъснато за " Трета международна война ", в която сме се били намирали. " И в случай че мобилизацията за демонстрации не върви изключително сполучливо, в реторичен проект въоръжаването е реалност. Това е доста рисково, защото може да се стигне до оправдаването на актове на принуждение. " Казва се, че следователно би трябвало да се защитиш ", показва Шварц.

Призиви за самоотбрана се насочат непрекъснато и в подтекста на бежанската рецесия. Говори се, че страната би трябвало да бъде предпазена от евентуална инвазия, че е законно и належащо да се защитиш.

Изследователят Андреас Цик предизвестява за вероятните офанзиви от страна на склонни към принуждение хора, които отхвърлят ковид. По време на пандемията " са се образували нови групи от антиваксъри, свързали своята опозиция с политически идеологии ", споделя той.

В Германия и в други страни постоянно е имало антиваксъри и критици на имунизациите. " Те обаче са се фокусирали върху имунизирането и фармацевтичната индустрия ", изяснява Цик. " С настъпването на пандемията доста от антиваксърите се идентифицираха с придвижването на инакомислещите, като тази идентификация е обвързвана с възприемането на тайни схващания, с хрумвания за опозиция против страната и с радикализация. " Именно в такива придвижвания се основават по-късно радикални групи и кафези, добавя Цик. Полицията, силите за сигурност и медиите става обект на все по-голяма експанзия.

Ярък образец за това е убийството на касиер в бензиностанция в немската провинция Райнланд-Пфалц, който беше убит от 49-годишен мъж, ядосан от условието за носене на маска. След задържането си нападателят подчертал, че не приема ограниченията за отбрана от ковид.

Водещи политици показаха възмущението си от дръзкото ликвидиране. Кандидатът за канцлер на ХДС/ХСС Армин Лашет осъди остро придвижването на инакомислещите и предизвести да не се банализира пандемията. Според претендента на социалдемократите Олаф Шолц обществото би трябвало уверено да се опълчи на омразата, а " зелената " кандидатка за канцлерка Аналена Бербок прикани обществото да се опълчи на омразата.

От искрата може да пламне пожар

Този феномен - на незабележимото радикализиране на избрани групи от обществото - се наблюдаваше и по време на ислямистките офанзиви, както и при расистките набези против приюти за бежанци. Сега, по време на пандемията, обособени хора се усещат призовани да подхващат дейности против възможната " тирания " и сякаш рисковите имунизации. Така да вземем за пример служителка на Германския червен кръст във Фризланд саботирала имунизациите. А из обществените мрежи се популяризират апели за прогонване на мобилните имунизационни екипи.

Наскоро Facebook изтри профили и блокира групи на от придвижването на инакомислещите - поради разпространяване на " рискови за здравето подправени информации, апели към принуждение, мобинг, похищения и ненавист ". По думите на представител на Facebook, от май се следил " забележителен растеж на интензивностите от този тип ". Анализ на данните посочил по какъв начин цифровата агитация може да подейства като един тип искра, от която да пламне пожар.

Материалът е оповестен в
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР