Фън Дзъдзян, изследовател от китайския Център за контрол и превенция

...
Фън Дзъдзян, изследовател от китайския Център за контрол и превенция
Коментари Харесай

Експерти: Наличните ваксините са ефективни срещу Делта варианта на коронавируса

Фън Дзъдзян, откривател от китайския Център за надзор и предварителна защита на болесттите, съобщи през вчерашния ден на конференция на Съвместния механизъм за предварителна защита и надзор на епидемията, че в последно време страните и Световната здравна организация /СЗО/ ускоряват проучванията върху характерностите на мутантния вариант на новия ковид Делта.
Според изследване на СЗО, скоростта на предаване на Делта се е удвоила спрямо предходните варианти, което може да докара до по-тежки признаци при инфектираните. Сегашните ваксини са ефикасни против разновидността, макар че защитната им мощ е допустимо да намалее, сподели Фън Дзъдзян.
Необходими са имунизация и строги ограничения за предварителна защита и надзор, с цел да се ограничи разпространяването на новия вариант, акцентира специалистът, като предложи хората в регионите с висок и междинен риск от заразяване да анулират пътуванията си, а тези в останалите места авансово и деликатно да ревизират какъв е епидемиологичният риск в определените от тях дестинации.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР