Фамозен обрат и гол в последната минута на редовното време

...
Фамозен обрат и гол в последната минута на редовното време
Коментари Харесай

Сейнт Луис се спаси от елиминация след паметен обрат

Фамозен поврат и гол в последната минута на постоянното време избави Сейнт Луис Блус от отпадане от полуфиналите в Западната конференция на плейофите в Националната хокейна лига на Съединени американски щати.

Като посетители "сините " надиграха първенеца от постоянния сезон на Запад Колорадо Аваланш с 5:4 след продължение и понижиха изоставането си в серията на 2:3 победи. Сейнт Луис изоставаше с три попадения доникъде на втория интервал, само че гол на Робърт Томас 56 секунди преди края на постоянните 60 минути докара мача до продължение. В него в воин за първенците от 2019 година се трансформира Тайлър Бозак, който заби победната шайба 3:38 минути след старта на спомагателния интервал.

Домакините от Колорадо изглеждаха уверени в триумфа с два гола на Нейтън МакКинън в първата третина, а четири минути след началото на втората Габриел Ландеског повиши на 3:0.

Сейнт Луис резервира шансове с гол на Владимир Тарасенко в 15-ата минута на втората част, Робърт Томас понижи на 2:3 тъкмо 10 минути и 3 секунди преди края.

Джордан Кироу докара резултата до 3:3 при оставащи по-малко от пет минути, само че тъкмо 120 секунди по-късно МакКинън оформи хеттрика си.

Гостите обаче не се отхвърлиха и с втория го на Томас в мача пратиха срещата в продължение, в което Бозак им донесе успеха с удар съвсем от синята линия.

Шестият мач от серията е в Сейнт Луис в нощта на петък против събота. При победа Колорадо ще си обезпечи място във финала на Западната конференция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР