Фамилията на обявилия се за етнически лидер Ашим Асан в

...
Фамилията на обявилия се за етнически лидер Ашим Асан в
Коментари Харесай

Ашим Асан прибра с полиция бароковите си мебели, изнесени от незаконния му палат СНИМКИ

Фамилията на обявилия се за етнически водач Ашим Асан в Аджисан махала прибра бутиковата си мебелировка, която бе изнесена от противозаконния им дворец, до момента в който траеше разрушаването му. Бароковите мебели са били оставени за предпазване в складова борса „ Ритон “, съобщава 
Припомняме, че събарянето на къщата в пловдивския квартал „ Аджисан махала “ се случи малко преди коледните празници. По изказване на притежателите – до момента в който те са били в Германия. Заради отсъствието им, комисия, назначена от кмета на регион „ Централен “, разказа наличното движимо имущество. На него са били направени и фотоси, с цел да бъдат приложени като доказателство, че няма да бъдат развалени или изгубени в процеса.


Складът е бил нает в края на декември. Тогава в него са били импортирани мебели, електроника, персонални движимости и впрочем. Оттогава складът е стоял заключен и с пусната ролетна щора.

Днес, под наблюдаване на Общинска полиция, представители на Община Пловдив и фамилия Асан, имането бе изнесено от халето. То бе подробно огледано и тествано, с цел да ревизират притежателите дали има нанесени вреди. 

„ Изготвен е приемно-предавателен протокол. Към момента още се правят действия по разрушение на противозаконната сграда. Имаше проблеми със притежателите на парцела, само че законът е прецизно спазен. Пред Закон за устройство на територията всички са равни “, съобщи за TrafficNews кметът на регион „ Централен “ Георги Стаменов, издал заповедта за срутване на палата.

Припомняме, че личността му бе неведнъж споменавана от Ашим Асан във видеа, оповестени вът фейсбук профила му. По време на бутането на къщата пусна живо включване, където насочи обиди към кмета и обвърза разрушаването на парцела с политически акт.

Припомняме, че дотук се стигна след дълга правосъдна сага, в която „ Централен “ съумя да отбрани позицията си, че постройката на ул. „ Бургас “ е противозаконна. Делото бе поето от Върховния административен съд и даже се прегледа от магистратите в Страсбург. Всички инстанции потвърдиха, че къщата няма законни строителни бумаги и следва да бъде съборена.

Разрушаването трябваше да се случи още през май, само че тогава семейството на Ашим Асан направи жива верига, с цел да спре тежката техника. Към днешна дата парцелът е порутен, а на терен работата продължава, до момента в който къщата не бъде съпоставена със земята.

Районният кмет посочи, че средствата, отделени от Община Пловдив за дейностите, ще би трябвало да бъдат възобновени от семейството Асан.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР