Фалстарт на новата избирателна дисциплина Предприемачество, по която зрелостниците можеха

...
Фалстарт на новата избирателна дисциплина Предприемачество, по която зрелостниците можеха
Коментари Харесай

Фалстарт на матура по Предприемачество в Пловдив, най-много двойки по биология

Фалстарт на новата изборна дисциплинираност Предприемачество, по която зрелостниците можеха да положат матура тази година. Това демонстрират резултати, който пловдивските зрелостници са постигнали на втората ДЗИ, показани от шефът на РУО-Пловдив Антоанета Кръстанова.

Дванадесетокласниците в града и региона са изкарали по пилотната дисциплинираност междинен резултат от 38,49т. от цялостния размер точни. Това е третият най-слаб резултат от избираемите дисциплини, предхождан единствено от предметите биология – 36,46т. и Информационни технологии -30,75 т.

Най-успешна пък е матурата по Английски език Ниво B1.1. Там постигнатият междинен брой точки е 82,10т. Успехът тук е осезателен, а 49 пловдивчани не са позволили нито една неточност, с което са си заслужили цялостната шестица.

Статистиката демонстрира, че лингвистичните качества на зрелостниците от Пловдивско не са за подценяване. Най-висока ефикасност е реализирана на ДЗИ както следва- Английски, Руски, Италиански, Немски и Испански езици.

След непознатите езици се подреждат сметките. Седма по триумф е математиката с 68,55т.

В една от желаните избираеми дисциплинираност от години насам – философията, зрелостниците от Пловдив са постигнали триумф от 64,62т.

Оказва се, че избираемите матури по естествените науки не са били мощната страна на учениците от Випуск 2022. Изпита по География има междинен триумф от 49,37 т., следван от Химия – 43,17т.

Най-многочислени са двойките в региона на Биология и здравно обучение. Макар да е избираем предмет, който постоянно избират бъдещи студенти по медицина или възпитаници от профилирани паралелки, тук усреднения резултат е 36,46т.

Доста е мъчно обаче да се сравняването на триумфа в обособените дисциплини, поради разнообразни брой на възпитаници, положили изпита. Това разясни Пакова, в допълнение на контрастното показване на пловдивските зрелостници.

Както TrafficNews писа преди дни – оценките на пловдивчани от матурата по наложителния предмет Български е трета в страната. Днес обаче стана ясно, че няма нито една цялостна шестица в града и региона. а броя на двойките -582, е с малко над 5% повече от този на шестиците – 394 (тези над 84т.)
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР