Фалшивите петдесетолевки у нас отново са в действие. За последните

...
Фалшивите петдесетолевки у нас отново са в действие. За последните
Коментари Харесай

БНБ отчита бум на фалшивите банкноти от 50 лева

Фалшивите петдесетолевки у нас още веднъж са в деяние. За последните три месеца в Националния център за разбор на Българска народна банка са били арестувани 340 подправени банкноти. 278 от тях са били с номинална стойност от 50 лв.. Колко подправени пари попадат в джоба ни, без даже да подозираме - никой е се заема да проучва.
При всяка покупка в магазина Валерия Маринова от Монтана има едно мислено за подправени банкноти. „ Засега не съм попадала, само че чух за това нещо. Внимавам, само че като ги изтегля от банкомата си миля, че са от банка и няма проблем “, споделя дамата.
Само преди дни в ръцете на Камен Аврамов, който е притежател на квартален хранителен магазин, попаднала съмнителна петдесетолевка. Разказва, че най-често подправени банкноти се дават по време на празниците, когато има доста пазаруващи хора.
Фалшивите пари могат да се познаят по няколко метода. „ При по-съмнителна хартия и по съвет на човек, работещ в банка, ревизираме грапавината на ревера на банкнотата. Това било сигурен знак, че когато я има, банкнотата не е подправена “, изяснява Камен Аврамов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР