Фалшиви ваксини, съмнителни тестове за , празни кислородни бутилки са

...
Фалшиви ваксини, съмнителни тестове за , празни кислородни бутилки са
Коментари Харесай

COVID-измамници плъзнаха из Мексико

Фалшиви ваксини, съмнителни проби за, празни кислородни бутилки са част от офертите за болните от ковид пациенти в Мексико. Пандемията натовари в допълнение здравната система в страната, което направи извънредно рентабилен бизнеса на COVID-измамниците там, предава МИА.
Една от жертвите им е Арасели Бекерил, която почнала да търси в интернет кислородна бутилка за брат си, болен от COVID-19.
Търсенето на Мексико нараства стремително, защото от ден на ден хора се пробват да преборят ковид в домашни условия. В резултат на това нараства броят на чакащите пред компаниите, предлагащи пълнене на кислородни бутилки.
Бекерил влезнала в контакт с такава компания посредством Facebook, която предлага услугата против няколкостотин $.
Въпреки подозренията си, че може да става въпрос за машинация, 42-годишната стопанка от Мексико Сити платила претенции банков депозит и… не чула в никакъв случай нищо повече за компанията.
„ Бях доста обезверена. Тези са нарушители ”, сподели тя.
Подобни оферти се срещат все по-често около задълбочаването на коронавирусната рецесия, признава Сандра Гарсия от отдела за киберпрестъпления в полицията на Мексико Сити.
Измамници оферират маски за лице, антибактериален гел и даже проби за ковид или със подозрително качество или такива, които клиентът в никакъв случай не получава.
Мексико е записал към 1,8 млн. случая на заразяване от ковид и над 155 000 смъртни случая, с което заема едно от първите места в света.
Болниците са претъпкани и не могат да одобряват всички нуждаещи се от лекуване пациенти.
В страната на 24 декември стартира всеобща имунизация с имунизацията на, която се дава гратис и не може да бъде закупена в атпечната мрежа.
Независимо от това, обаче, разнообразни ваксини се оферират за продажба в групи в обществените мрежи, като цената е от порядъка на 180 $ за доза.
Предлага се и лекарството Дексаметазон, което понижава смъртността, породена от ковид, само че в Мексико то се продава единствено с рецепта.
 Внимание: Измамници към този момент продават ваксина по интернет Внимание: Измамници към този момент продават " ваксина " по интернет
Измамници може да се възползват от търсенето на ваксина против ковид, предизвести Европол. В мрежата към този момент се популяризират подправен...
Измамниците се пробват да получат паролите и друга персонална информация от своите „ клиенти ” или да си обезпечат авансово заплащане за фиктивен артикул, предизвести киберполицията в Мексико Сити.
Веднъж постигнали задачата си, те стопират да дават отговор или блокират жителите, с цел да не могат да контактуват с тях.
Здравният регулатор в Мексико предизвести за незаконна продажба на имунизациите на Moderna и Pfizer/BioNTech.
Наскоро беше подаден сигнал за кражба на няколко дози ваксина от болница в центъра на Мексико.
Само в Мексико Сити са подадени минимум 26 тъжби за машинация, обвързвана с продажбата на ваксина и кислородни бутилки, само че действителният брой на жертвите е доста по-голям. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР