Фалшиви новини и ваксини – дезинформацията играе голяма роля в

...
Фалшиви новини и ваксини – дезинформацията играе голяма роля в
Коментари Харесай

Антитела за ума: Игра показва как работят COVID конспирациите

Фалшиви вести и ваксини – дезинформацията играе огромна роля в отхвърли от имунизация. Европейски разработчици на игри, учени и инфлуенсъри се пробват да внесат повече изясненост с вярата да покачат доверието във имунизациите.

Европа е считана за най-скептичния във връзка с имунизацията континент в света. За да оказват помощ, холандски разработчик и учени от университета в Кеймбридж основават. Целта ѝ е създаване на империя от подправени вести, посредством подбудителство на боязън и теории на конспирацията.

„ Ваксината е доста, доста, сензитивна тематика. Свързана е със здравето на хората и те са доста уплашени. Самата ни игра действа малко като ваксина... Забелязали ли сте, че изявленията с най-вече лайкове в обществените мрежи са свързани с отрицателни страсти. И тук преглеждаме страстите – по какъв начин те карат хората да разясняват или харесват нещо “, показва Ривка Отен, шеф на гейм компания.

Играта, съгласно разработчиците, построява „ антитела “ в човешкия разум. Те оказват помощ за разграничение на подправените известия в действителния свят. Отен съпоставя приложението с разкриването на триковете на магьосник.

Учените откриват, че играта оказва помощ на участниците да станат по-добри в засичането на техниките за операция, употребявани в обществените мрежи.

В общия случай хората, които имат вяра във подправените вести за ковид, отхвърлят имунизация. Затова и напъните за превръщане на тази наклонност са огромни.

„ Видяхме, че Обединеното кралство, да вземем за пример, утвърди доста по-бързо имунизациите. В един съвършен свят всички бихме го създали. Но знаем, че нашите европейски жители от време на време са доста, доста сериозни и могат да се поддадат на подправените вести. Така че следваме всички правила за стартиране на имунизациите на пазара, с цел да покажем, че разполагаме с цялата налична информация “, разяснява евродепутатът Бас Ейкхаут.

Учени и публични персони също се пробват да изобличават измамите в обществените мрежи.

С песни и провокативни клипове лекари, спортисти, музиканти и артисти изясняват действието на имунизациите. Усилията им са от решаващо значение за триумфа на най-голямата акция за имунизация в историята.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР