Фалшиви маркови облекла на стойност най-малко 552 000 долара са

Фалшиви маркови облекла на стойност най-малко 552 000 долара са ...

Спипаха фалшиви маркови дрехи за половин милион на летище


Фалшиви маркови облекла на стойност най-малко 552 000 долара са иззети от служители на митническите и граничните служби на САЩ от двама пътници, които се върнали в Чикаго от Турция.

Според изявление на Американската митническа и гранична агенция, над 550 фалшиви артикула са иззети от седемте големи куфари на пътниците, включително марки като Адидас, Бърбери, Шанел, Гучи и Луи Вюйтон.

Първоначално двамата не декларирали нищо, но по време на вторична проверка те декларирали подаръци на стойност 2000 долара. Пътниците твърдят, че артикулите са предимно за приятели и семейство, според агенцията.

Фалшивите артикули с различни защитени търговски марки са били умишлено поставени между личните вещи и собственото облекло на пътниците. Багажът, съдържа фалшиви луксозни обувки, ризи, чанти, портфейли и парфюми.

Пътниците са арестувани по наказателни жалби, подписани от представители на водещите марки, "за стоки в нарушение, открити в багажа на пътниците".

"Контрабандата и незаконните продажби на фалшиви стоки са нарастваща заплаха за нашата икономика, а работните места в САЩ не могат да издържат", заяви в изявление директорът на летището в Чикаго Шейн Кембъл. „Онези пътници, за които се установи, че контрабандират фалшиви предмети, ще бъдат изправени пред последствия за вредата, която причиняват на икономическото благосъстояние на САЩ.

Според агенцията фалшифицирането и пиратството струват на американската икономика между 200 и 250 милиарда долара годишно. То е отговорно и за загубата на 750 000 американски работни места.

Източник: marica.bg