Фалшивата новина тръгва от Недялко Недялков от ПИК. Според него

...
Фалшивата новина тръгва от Недялко Недялков от ПИК. Според него
Коментари Харесай

Истерията с “Аз съм българче” продължава, лъжите валят. Украинче ...

Фалшивата вест потегля от Недялко Недялков от ПИК. Според него “ново издание ” на книгата на Иван Вазов от издателство “Хермес ” включва в корицата си българче “облечено в цветовете на украинското знаме ”. “Будният публицист ” Николай Бареков също се включи в общата възмута като съобщи, че това е “перверзия ”.



 

В общия нервен хор се включи и началничката държавната психиатрична болница " Св. Иван Рилски " Цветеслава Гълъбова.

 



Патетични мнения като “Долу ръцете от българчето! ” валят в обществените мрежи. 

 

Реагираха от издателство “Хермес ”. От там изясняват, че изданието в действителност не е ново,, корицата на книгата и художественото й оформление са правени през 2002 година. Книгата се продава към този момент 22 години.



 

“Във връзка с излязлата в Pik.bg спекулативна информация за книгата “Аз съм българче “ от Иван Вазов, изрично заявяваме, че внушенията в публикацията са манипулативни и неистинен. Корицата на книгата и художественото й оформление са правени през 2002 година, а книгата се продава към този момент 22 години. От 2002 до 2005 година изданието е с друга корица, а от 2006 година досега се употребява актуалната корица. Всеки опит за обвързването им с сегашни политически събития е неудобен ”

 

" Щеше да е смешно, само че е ужасно ”, написа Радослав Бимбалов.



Всъщност корицата е променяна и бдителна гражданка прави свое следствие, с което открива, че през 2002 година детето е с бяла блуза, а по-късно цветовете са изменени на синьо и жълто. Реагира създателят на корицата - илюстраторът Борис Стоилов.

.

" Уважаема г-жо Симеонова, написа ви създателят на тази корица, като и на тази от първото издание на ИК Хермес. Първата корица на книгата е от 2002 г, а тази корица е от 2006. 

 

На първата - момчето е блуза в бяло и синьо. На корицата от 2006 година е в жълто и синьо (единият ми наследник имаше подобен спортен екип като малък). Никакви политически подмятания не е имало в тези години.

 

Ако в този момент излезе в бяло и алено, евентуално ще бъда упрекнат в прополски благосклонности. Не мога да предвидя какво ще стане на следващия ден и кой цвят ще е неверният.

Нека не трансформираме всичко в политика. "

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР