Фалшива новина за връщане на казармата се завъртя във Фейсбук.

...
Фалшива новина за връщане на казармата се завъртя във Фейсбук.
Коментари Харесай

Хиляди майки в паника, казармата се връща

Фалшива вест за връщане на казармата се завъртя във Facebook. Редакционните телефони прегряха с запитване от младежи и обезпокоени родители вярна ли е тази информация. В нея е посочено, че наборите от 93 до 99 в това число би трябвало да постъпят на наложителна наборна военна работа през септември тази година. " От военното министерство оповестиха, че досега са изпратени над 25 000 призовки, като до началото на месец април би трябвало да бъдат извикани още 30 000 младежи, които да отбият най-малко 6 месеца наложителна казарма ", се споделя в лъжливото известие. 

От пресцентъра на Министерство на защитата напомнят, че наложителната военна работа в България е отпаднала от 1 януари 2008 година Решение за това е взето от 40-ото Народно заседание, съгласно което след приемането на България за член на НАТО наборната военна работа е отстранена. До ден сегашен няма законови промени в тази тенденция.

В началото на тази година държавното управление изрази подготвеност да вкара опция за доброволна работа с упованието, че ще може да реши все по-сериозните кадрови проблеми на армията. Тази концепция бе стартирана по-рано от министъра на защитата Красимир Каракачанов като част от предизборните му обещания. 

Според него в учебните заведения може да стартира пробно военното образование в градовете, където има военни учебни заведения или огромни гарнизони. Тези, които завършат казармен курс от 6 до 9 месеца според от специалността, ще бъдат не кадрови военнослужещи, а доброволни. След това миналите доброволната работа ще влизат в запаса.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР