Фалшива информация за смъртта на култовата писателка Дж. К. Роулинг

...
Фалшива информация за смъртта на култовата писателка Дж. К. Роулинг
Коментари Харесай

ЛГБТ активисти погребаха Дж. К. Роулинг след скандал за менструацията

Фалшива информация за гибелта на паметната писателка Дж. К. Роулинг заля туитър. Под хаштаг #RIPJKRowling потребителите на обществената мрежа всеобщо демонстрираха по какъв начин работи така наречен "cancel " културата.

Всяко изявление на известна персона, което наскърбява представителите на ЛГБТ обществото, може да стане причина за цялостното отменяне на звездата в обществените мрежи, съобщи.

Измисленото известие за гибелта на Роулинг е съпроводено с оскърбителни картинки. „ Не мога да допускам, че е мъртва. Това е последната фотография, направена преди гибелта ѝ”, написа @ag6dreamer, като прибавя снимка на непоносим плъх.

В мненията други консуматори приканват да не бъдат упреквани благите животинки в ужасна трансфобия и оферират Роулинг да бъде изобразена като кофа за отпадък. Разпространяват се и мемове, в които Роулинг е изобразена като Лорд Волдемор – злия вълшебник от личната ѝ поредност за Хари Потър. В офанзивата против британската писателка се включват консуматори от целия свят.

През август Дж. К. Роулинг върна премията в региона на човешките права „ Ripple of Hope Award “ (Вълна на надежда), която предходната година ѝ беше връчена от неправителствената организация „ Робърт Ф. Кенеди”. Причината са рецензии на президента на организацията, която е щерка на Кенеди, към възгледите на авторката по отношение на биологичния пол и половата еднаквост. Скандалът стартира, откакто Роулинг написа в Туитър, че единствено дамите имат менструация и поддържа жена, уволнена поради трансфобски изявления. Това стана причина да бъде упрекната в трансфобия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР