Фалиралата борса за криптовалути FTX обяви, че е откри“ над

...
Фалиралата борса за криптовалути FTX обяви, че е откри“ над
Коментари Харесай

FTX откри повече от 5 милиарда долара в брой и ликвидни активи

Фалиралата борса за криптовалути FTX разгласи, че е „ откри “ над 5 милиарда $ в брой и други ликвидни активи и се надява да продаде стотици спомагателни капиталови холдинги с балансова стойност над 4,6 милиарда $.

Оценката на тези активи е все още на подаване на молбата за оповестяване на неплатежоспособност на FTX през ноември и не включват 425-те млн. $, арестувани от управляващите на Бахамите, изясняват юристите на компанията в американския съд по неплатежоспособност в Уилмингтън, Дел, представени от The Wall Street Journal.

Адвокатите на FTX също по този начин прибавят, че размерът на дефицита на средства на клиентите на FTX към момента не е явен. Компанията работи по определянето на общия размер на груповите искове и евентуалното възобновяване на средствата на към 9 милиона потребителски акаунта, които е идентифицирала като наранени, показва юристът на FTX Андрю Диетдерих по време на правосъдното съвещание.

По думите му управление на FTX " построява финансовите доклади от нулата ", вместо да употребява предходни такива. Дружеството също по този начин е " в напреднала фаза на проектите си за осребряване на над 300 други нестратегически вложения с балансова стойност над 4,6 милиарда $ ", оповестява още WSJ.

FTX, обвързваният с нея хедж фонд Alameda Research и други структури, които са били следени от създателя на конгломерата Сам Банкман-Фрайд, са вложили повече от 5 милиарда $ в започващи предприятия, както и в компании за рисков капитал като Sequoia Capital. Много от тях са съсредоточени в самия криптосектор.

Главният изпълнителен шеф на FTX Джон Джей Рей III разяснява, че някои компании в този рисков портфейл евентуално са проблематични и изрази угриженост по какъв начин актуалните компликации пред промишлеността могат да повлияят на цената на тези дялове, които са евентуално забележителен източник на средства за възобновяване на загубите на клиентите на банкрутиралата криптоборса.

Според Рей, който пое кормилото от Банкман-Фрайд и разгласи неплатежоспособност, компанията не е водила надеждни финансови доклади и е липсвал естествен корпоративен надзор при предходното управление.

След оповестяването на неплатежоспособност FTX пусна за продажба някои свои активи, в това число Embed Financial Technologies, LedgerX, FTX Japan и FTX Europe. Процесът на продажба, който е в ход, не включва FTX.com или FTX.US - главните тържища на компанията, обслужващи интернационалните и американски клиенти.

Адвокатски несгоди

Но проблемите към делото не са свързани единствено с идното уточнение на вредите. Съдията, който следи делото за неплатежоспособност, е удостоверил, представен от WSJ, за писмо, изпратено в понеделник от двупартийна група американски сенатори, в което се слага под въпрос независимостта на адвокатската адвокатска фирма, ръководеща процеса на неплатежоспособност на FTX - Sullivan & Cromwell LLP.

В писмото си четирима сенатори декларират, че Sullivan & Cromwell може да не е в положение да организира без значение следствие, защото юристите на адвокатската фирма са работили за компанията, до момента в който се е предполагало, че тя е злоупотребявала със средства на клиенти.

Sullivan & Cromwell е начислила над 8,5 млн. $ за правни услуги на FTX преди нейния банкрут. Адвокатската адвокатска фирма е декларирала в правосъдните документи, че работи в най-хубавия интерес на FTX и на заинтригуваните страни и че нейните юристи не съставляват нито една външна конструкция.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР