Фалиралата борса за криптовалути FTX е разполагала с $1,43 милиарда

...
Фалиралата борса за криптовалути FTX е разполагала с $1,43 милиарда
Коментари Харесай

Фалиралата борса за криптовалути FTX е разполагала с над $1,4 милиарда в брой

Фалиралата борса за криптовалути FTX е разполагала с $1,43 милиарда в брой в края на 2022 година. Същевременно, чиновниците на компанията през декември са намалели с 40% по отношение на ноември, оповестява Bloomberg, цитирайки финансова актуализация на компанията.

От нея излиза наяве, че паричният баланс на FTX към 31 декември 2022 година е бил в размер на тъкмо $1,24 милиарда, регистриран към 20 ноември. На този декор броят на чиновниците на крипто борсата през декември е намалял до едвам 195 души, по отношение на 320 към 11 ноември, когато FTX подава документи за оповестяване в неплатежоспособност.
 Най-големите крипто кражби - FTX не е №1
Най-големите крипто кражби - FTX не е №1

Дигиталните активи са обичана плячка на хакерите

Припомняме, че Съединени американски щати повдигнаха обвиняване на притежателя на компанията Сам Банкман-Фриад за машинация. Той ще бъде съден, откакто пледира почтен по обвиняванията в незаконни действия. Към днешна дата назначеното ново управление на компанията се пробва да дефинира каква сума може да бъде върната на кредиторите.

В началото на 2023 година стана ясно, че новото управление на FTX е открило неоторизирани прехвърляния на криптоактиви от трети страни за общо $415 милиона. Това значи, че активите са били откраднати от хакери.
 Крипто за $415 млн. откраднали хакери от FTX
Крипто за $415 млн. откраднали хакери от FTX

Новото управление на банкрутиралата компания е открило обилни " дупки " в борсата

Става дума за крипто за $90 милиона от борсата на FTX в Съединени американски щати и още $323 милиона от интернационалната платформа.

Създателят на борсата Сам Банкман - Фрайд е упрекнат за това, че е откраднал милиарди долари от клиентите си, с цел да финансира друга своя компания - Alameda Research.

Според първичните планове активи за $8 милиарда са липсвали в борсата, която се оказа нежизнеспособна сега, в който цените на криптоактивите паднаха.

" Кралят на крипто " Сам Банкман-Фрайд: " Невинен съм! "

Създателят на банкрутиралата борса за криптовалути FTX отхвърля обвиняването в кражба
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР