Факултетът на Карловия университет в Прага, станал на 21 декември

...
Факултетът на Карловия университет в Прага, станал на 21 декември
Коментари Харесай

Отменят зимния семестър в Прага след стрелбата

Факултетът на Карловия университет в Прага, станал на 21 декември сцена на въоръжено нахлуване с 14 жертви, осъществено от 24-годишен студент, приключи настоящия зимен учебен срок, съобщи ДПА.

Всички образователни занятия са прекратени до края на семестъра, разгласи Факултетът по изкуствата. Независимо от това изпитите и часовете за съвещания сред студенти и преподаватели ще продължат да се организират, само че единствено непринудено.

" При отсъствие на заключителните държавни изпити през януари 2024 година студентите няма да изгубят правото си да довършат висшето си обучение ", посочи факултетът, добавя Българска телеграфна агенция. 

Основната му постройка, където килърът извърши закононарушението си, ще остане затворена " най-малко до края на януари по механически аргументи ".

На площад " Ян Палах " пред Факултета по изкуствата ще се състои самодейност под надпис " Месец за факултета ", която ще включва прояви на разнообразни уредници, а задачата им ще бъде да допринесат за превъзмогването на нещастието и за връщането на университетския живот на това място.

До през днешния ден по университетска дарителска сметка за подкрепяне на ранените и роднините на жертвите бяха постъпили общо 49,8 милиона крони (2,23 млн. евро), дарени от към 40 000 души.

Големи парични суми събраха и други благотворителни начинания. Осведомителната организация ЧТК заяви, че по данни към сряда вечер общата сума на всички набрани средства, в това число на тези в университетската сметка, възлиза на 63 млн. крони.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР