ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Да му се не видяло на този алпинист, ще иска да е различен от нас!


ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.

Никога няма да може да се изясни на седящите вътре в елементарното и сигурното, в сивотата на еднаквостта и скуката на нормалността, че индивидът е станал Човек и е "надхитрил ", надминал и победил останалите животни, включително братята си като шимпанзето и бонобо, горилата и орангутана, тъй като е трансформирал риска в част от своя живот.
Това написа в профила си във „ Facebook “.

Всички животни цялостен живот играя на несъмнено. Изведнъж едно от всички тези животни открива смисъла на Риска. И го трансформира в чисто своя, тоест съдбовна човешка активност.
Човекът е рискуващо създание.
Рискът прави Човека свободен.

Разбира се, част от рисковете са непосредствено свързани с осъществяването на богатство. Лекари, изобретатели, откриватели, космонавти, строители, редица други.

Но богатството, което те сътворяват и отдават на човечеството не е повода, а последствието - то е последица от риска, резултат от риска. Просто някои опасности имат и такива директни, творящи богатство, последствия. Главното обаче е Рискът, склонността към риска, вътрешната нужда да рискуваш, невъзможността да докоснеш незнайното, неразбираемото, неопределеното, несигурното, в случай че не рискуваш.
Чрез риска човек потвърждава на себе си и в името на индивида, че е Човек.

Обикновените двукраки същества, наследници по директна или съребрена линия на Рискуващия човек, не могат да схванат тази жадност за риск, този ентусиазъм към риск, тази хипнотизираност от риска, тази - отново да кажа - вътрешна нужда да рискуваш. Ооо, те ще мрънкат за полуда, за суициидност, за на вятъра изхарчени пари, за по този начин му се пада! Никой не понася самопризнанието, че да е подобен, какъвто е, повода е, че пресметливо или плахо, егоистично или трезвомислещо в никакъв случай не е рискувал.

Да му се не видяло на този планинар, ще желае да е друг от нас! Каквото е дирил, намерил го е и апелирам ви, не ни пречете да считаме, че всички би трябвало да бъдат като нас...
А в случай че не са - да мрат, веднага като по този начин желаят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР