ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Quo vadis, България

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Паулина ШИШКОВА

Кой ли не се изрече в тези дни с несигурно време? Оказа се, че у нас всички схващат от политика и не се изисква от никой да е приключил политология, с цел да прави способени разбори. От безкрайните повторения на едни и същи изречения, които се лееха от телевизионния екран, открих следното:

Освободиха Никола Минчев от поста ръководител на Народното събрание, само че както преди, по този начин и след гласуването всички в един глас запяха, че е доста добър ръководител – учтив, интелигентен, хубав и добър правист. Така и не разбрах, за какво трябваше да се изгони едно толкоз напълно създание. Впрочем и аз не видях някакви фрапиращи дефекти на симпатичния млад мъж. Дори нямаше държанка, а се беше обкръжил от прелестна млада съпуга и две деца.

ГЕРБ-СДС внесоха избор на съмнение срещу кабинета, само че в претекстовете не видях какво съответно той е сбъркал. Не се разбра, стопанската система на България ли обърка или направи гаф с Македония. Не знам какво ще написа по-късно в учебниците по история за първия сполучлив избор за съмнение и най-много за неговите аргументи.

Има Такъв Народ напуснаха държавното управление, изтеглиха своите министри и не разрешиха на депутатите да поддържат остарялото болшинство в Народното събрание, към което принадлежаха. То не бяха пари за автомагистрали, то не беше Македония, то не беше неуважително отношение към корифеиите в младата партия – Каримански и Митева. Единственото, което струеше от Има Такъв Народ, беше завист към всичко и всички. Сърдитите млади мъже и дами!

Движение за права и свободи видяха в омразата и напрежението, които като лавина се изсипаха върху Политическа партия, късмет да извлекат изгоди и облаги. И се активизираха, събраха актива на електората си и го докараха пред Народното събрание. Демек, освен Политическа партия има поддръжка. Техните поддръжници не отстъпват на другите нито по брой, нито по младост и красота. Но както постоянно, каквото и да вършат и приказват, те са обладани от един ярък облик – Пеевски. Движение за права и свободи видя, че в Народното събрание ледовете се топят и самоуверено изведе своя господ от пещерата и го сложи на първия ред, а по-късно го вля в редиците на народа.

Политическа партия „ Възраждане “ малко се стъписа. В предходните месеца, преди Има Такъв Народ да покаже рогата си, те се смятаха за най-активната партия в Народното събрание и организизраха всевъзможни дивотии. Сега партията на възрождениците видя, че има по- забавни играчи от нея, че има партии, които могат да извърнат хода на историята. Затова изявите им станаха по-обрани. Ослушват се, с цел да се ориентират в новата нормалност. Но и те извадиха на показ своя самоуверен и напредничав електорат.

Това е предишното. А какво бъдеще ни чака?

ГЕРБ – Съюз на демократичните сили не желаят да ръководят. Времената са тежки и несигурни, бедността обгръща цялата страна и няма от кого да се краде. Много рецесии са надвиснали над България. Активистите на ГЕРБ не можаха да обяснят какво ще вършат след грандиозния си триумф. Дали съжаляват, не знам, само че едно е ясно - не желаят да управлят. Нека някой различен се мъчи. Ако дойдат нови избори и националната обич ги изтреля преди всичко, те няма с кого да споделят властта. Има Такъв Народ са непредсказуеми и погрешни. Движение за права и свободи са съперници в кражбите и са по-хитри и изобретателни. За Политическа партия, Демократична България, Българска социалистическа партия не може да се приказва. Възраждане също не става за приятел в ръководството, тъй като ще скапе евроатлантическия облик на ГЕРБ.

Държавно стопанско предприятие знаят, че колкото и доста гласове да завоюват, никой няма да им разреши да ръководят сами страната, даже да умеят това.

ИТП би трябвало за 4-ти път да показва своята управленческа импотентност и даже да се натиска да поеме кормилото на страната, никой няма към този момент да ѝ позволи. За коалиция не може да се приказва. Веднъж дамаджана за вода, повторно дамаджана за вода.....

Възраждане желае да ръководи и си мисли че може. Но тя ще сбъдне своята фантазия, единствено в случай че се промени главния геополитически курс на страната и се обърнем на 180 градуса от запад на изток. Така че и тя не става. За страдание няма и с кои партии да се коалира. Защото всички партии на безконечното статукво у нас се преструват на прозападно насочени.

Та по този начин, дами и господа, „ правосъдни заседатели “, бъдещето е още по-тъмно и отчайващо от сегашното. Впрочем бързо забравихме, че на последните избори Политическа партия се напомпа къде естествено, къде принудително, с цел да избави ситуацията. На хорото самоотвержено се хванаха Демократична България и Българска социалистическа партия, а по неведоми пътища божии към тях се присламчи и Има Такъв Народ. Цялият български народ със спотаен мирис гледаше договарянията в мола и стискаше палци нека някой да не напусне хорото. Последен излаз беше. Забравихте ли? Правителството вървеше по тънкия лед и внимаваше някой да не натежи и да потънем всички. Хора, опомнете се. Друг излаз нямаше тогава, няма и в този момент. Дори в този момент ситуацията е още по-тежко от началото на годината!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР