ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Дайте шанс на новото, защото старото мечтае грабежът да бъде възобновен

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
От години в международен проект се приказва за хибридна форма война. Ако сте се чудили какво тъкмо е това, вижте какво се случва на българското държавно управление на ежедневна база от съвсем 2 месеца. По допустимо най-бърз метод се образуваха Обединени корупционни сили и по всички вероятни способи се пречи, дискредитира и дезинформира.

Буквално откогато е встъпила в служба, новата власт в лицето на болшинството в Народното събрание и изпълнителната такава е подложена на непрестанни вербални и невербални удари. Пропагандата да се внуши, че новите управленци са отговорни за всичко неприятно в страната, за проблеми, трупани десетилетия наред, има плодородна почва - няколко световни рецесии и мини - като суровинната взаимозависимост от Русия, заложени от държавното управление на ГЕРБ и Обединени патриоти.

Медиите, които обслужваха управлявалата политико-олихархична върхушка, не престават да я обслужват. Това ясно проличава от гостите в утринните блокове на националните малките екрани, a най-ясно пролича от координираната офанзива против изпълнителната власт по тематиката Булгаргаз, където с изключение на уязвяване на властта, се целеше и отбрана на кремълския интерес.

Въпреки плодородната почва и ресурсната осигуреност на Обединените корупционни сили, към този момент пропагандата не реализира крайната си цел да смъкна държавното управление, с цел да може грабежът на обществения запас да бъде обновен. Но това надалеч не е успокояващо с оглед непрестанно продължаващите им старания поради това, че несъмнено има какво ще да губят, както и заради това, че имат доста запас за хибридни дейности.

Най-голямата парламентарна мощ " Продължаваме промяната " и представителите ѝ в изпълнителната власт в качеството им на мандатоносители, само че и освен те, са длъжни да стартират доста по-интензивно да споделят с обществото какво тъкмо се прави, по кое време се чака завършването на избрани политики и с какво те ще подобрят живота му. Трябва да намерят метод да се конкурират с медийната война против тях, тъй като резултатът от инфлация, високи сметки за битови услуги и ежедневна антиправителствена агитация, евентуално няма да е добър за тях.

Наистина е удивително, че относително по-малките медии, по-малки по отношение на казионните, продължаваме да сме тези, които интензивно водим битката за некорупционно развиване на България дружно с няколко неправителствени организации и проверяващи публицисти. За това и, скъпи читатели, по-добре четете и слушайте опозиционни на мафията медии и гледайте всекидневно съвещанията на Народното събрание, а не утринните блокове, където се канят персони, които прекомерно постоянно не показват личната си позиция, а избрана партийна, която единствено в положителния, само че необичаен случай може да се назова такава

А по отношение на практическата смяна, изключително на законодателно равнище, истината е, че тя може да става доста бързо единствено там, където решенията се взимат от един човек или група хора и няма процедури, няма публично разискване, няма спор, няма първо и второ четене.

Е, да, да вземем за пример ГЕРБ и Оперативна програма, а от време на време и Движение за права и свободи дружно с тях в 44-ия Парламент одобряваха и променяха закони небрежно, със съществени подозрения, че го вършат по волята на някогашния министър председател, и нерядко се случваше единствено дни след несъмнено законодателно изменение да има нужда от нова промяна.

Важните и позитивно качествени законодателни промени в демокрациите в никакъв случай не се случват бързо. А това, което на процедура липсва на негодуващите, че смяната се бави, е медийното наличие на ръководещите и на първо място политическото, реваншистко говорене, което нормално основава илюзията, че нещо се случва или следва доста скоро. Тази тематика може да бъде подкрепена с оживлението и обнадеждаването, когато Асен Василев влезе в директен вербален конфликт с Делян Пеевски и когато Кирил Петков уточни някои лица, които би трябвало да са обект на следствие от страна на прокуратурата.

Дайте късмет на новото най-малко за една зима, най-малко до момента в който тези, които грабиха години наред, посвършат ресурсите. Житейска причинност е, че хубавите неща стават постепенно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР