ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Призрак броди...

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Комунистическият манифест на Карл Маркс и Фридрих Енгелс от 1848 г.започва с фразата:

" Един фантом броди из Европа – призракът на комунизма. Всички сили на остаряла Европа са се съюзили за свещена хайка против тоя фантом... "

Нещо сходно става в България- един фантом броди из страната- призракът на " Продължаваме промяната ", партията на Кирил Петков и Асен Василев. Като астероид от небето тя цопна в блатото на статуквото, провокира бурно неспокойствие и подплаши рибите, които умерено си живуркаха в него. Защото Блатото не е чак толкоз огромно, не може да нахрани всички, а в този момент с изключение на всякакви новопоявили се протестърни дребни рибки с искания да трансформират открития ред, отнякъде пристигнаха две нахални каракуди, с желание да вземат властта, освен това без да имат собствен отгледан електорат. И най- безсрамно започнаха да примамват с всякакви обещания поогладнелия електорат, който до момента гласуваше за огромните риби.

За тяхна изненада, поогладнелият български електорат хареса Кирил Петков Асен Василев, не само че не просто поради обещанията им за ярко бъдеще, а поради това, което свършиха като служебни министри. И току виж решил на изборите да гласоподава всеобщо за тяхната партия.

Това обаче не се харесва на едрите риби от статуквото и на обвързваните с тах охранени шарани- олигарси, които се тормозят тези двамата да не затворят кранчетата от които държавната (народната пара) изтича в банковите им сметки. Двамата симпатични млади мъже не се харесаха и на една по-голяма новопоявила се политическа рибка - Има Такъв Народ, с искания да промени статуквото и да ръководи, от тези които се надуват с цел да наподобяват огромни, само че от вътрешната страна се оказва, че са кухи. И както в Европа през 1848 година в България партии и придворни политолози започнаха да се съюзяват в свещена борба против този фантом.

Ето какво декларират гръмогласно всички те:

Кирил Петков и Асен Василев по нищо не се разграничават от " юпитата ", които Симеон докара от Лондон.

Двамата нови месии нямат никакъв политически и управнически опит.

Партията им е някакъв " инженерен план ", зад който стоят кръгът " Капитал " и Иво Прокопиев.

Тяхната пария предлага някакъв миш-маш, цели невъзможното - да реализира леви цели с дясна политика.

Партията им е пропрезидентска - партия на Румен Радев.

Не ясно от кое място разполагат с финанси Петков и Василев.

Ако тъй наречените систематични партии имат съображение да са обезпокоени от появяването на нов политически състезател, който може да отдели от електората им и най-вероятно по време на предизборната акция ще нападат партията на " харвадците " с горните причини, е забавно да се означи, че ред известни политически наблюдаващи и анализатори са мощно сериозни към Петков и Василев и тяхната партия. Някои от коментариите им са изпъстрени с цветисти алегории, в други се вършат мрачни прогнози за това какво чака народа, в случай че те вземат властта.

Ето образци:

Александър Урумов: Кирил Петков и Асен Василев са Макс и Мориц. Едни безразсъдни палавници, които – след доста и разнородни бели – на финала приключват печално в човките на стадо патки.

Калоян Методиев: Този план е " дъвка за простаци ".

Кеворк Кеворкян: Прословутото Харвардско Дуо " Петков и Василев " се държи като терористична група и резултатът от напъните му ще бъде единствено един: в допълнение разпрашаване/пулверизиране на политическите субекти – и най-после ще се получи една супа...

Валентин Вацев: Ако инженерният план на Петков и Василев е сполучлив, в България ще се появи държавно управление, което ще чува еднообразно добре и с двете си уши шепота от Държавния департамент в Съединени американски щати и от тях не се желае нищо друго.

Калина Андролова: Това е прoeкт, изрaбoтeн в eпрувeткa, c крaткocрoчни цeли и зaдaчи.

Петър Волгин: „ Продължаваме промяната “ е последният вик на политическата мода... Когато нещото свети прекомерно натрапчиво, съвсем несъмнено става дума за фалшификат.

Уважаеми политически наблюдаващи и анализатори ГЕРБ не е ли инженерен план? Тази партия беше измислена и основана от и с помощта (финансова и друга) на немската ХСС " Ханс Зайдел " и с американска благословия. Народът, или суверенът по израза на Слави ѝ гласоподава неведнъж доверие и когато тя се провали в ръководството и търпението на електората се изчерпа, същият този суверен ритна столчето, на което комфортно се беше разположила. Както направи преди време с управлявалите Българска социалистическа партия, Съюз на демократичните сили и Национална движение „Симеон Втори". Така че, в случай че Петков и Василев се издънят, нито Чичо Сам, който може и да стои зад тях, нито който и да е различен няма да ги задържи на власт.

Но по-важно е друго: с дейностите си като служебни министри двамата демонстрираха, че са способни и имат някои ясни цели, като тази да спрат безобразния обир в съвсем всички браншове на стопанската система и усилят приходите в бюджета и да се оправят доколкото е допустимо с корупцията. Бойко Борисов обслужваше по всякакъв начин американските ползи, само че в случай че нещо, което американците не могат да преглътнат, това е срастването на мафията с страната и корупцията, която задушава пазарната конкуренция и демокрацията, проблеми, с които те са се борили десетилетия още от началото на предишния век. Такъв властник, колкото и да им е правилен, когато не се оправя с тези проблеми, а ги въплъщава, и когато целия свят вижда, че " суверенът " престава да му оказва доверие, към този момент не им е необходим, колкото и да им е правилен. Затова и към този момент е ясно, че са се отказали от него и залагат на други политически играчи.

И като не харесвате тези двама " харвардци ", драги политически наблюдаващи и анализатори, и един тип предупреждавате електората да не им оказва доверие, за какво не му оферирате каквато и да е опция? Като да вземем за пример, като не гласоподава за партията на Петков и Василев, за коя друга партия да гласоподава?

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР