ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Не направим ли лустрация сега, истинска демокрация в България никога няма да има

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
Санкциите по закона „ Магнитски “, които наложи Министерство на финансите на Съединените американски щати на „ видни “ български жители – измежду които Делян Пеевски и Васил Божков, несъмнено раздвижиха общественото пространство у нас. ГЕРБ са още по-разклатени, в сравнение с по този начин или другояче бяха, a на Гешев не му е по никакъв начин удобно, тъй като „ примката “ към него се стяга, в това число тъй като от ден на ден хора схващат нуждата от огромна правосъдна промяна.

И да, тя в действителност е жизненоважна и първостепенна за българската народна власт, само че има и едно друго нещо, без което демокрацията в България ще си остане мираж и нуждата от което също ни бе показана от американските наказания. Това е лустрацията на ченгетата от Държавна сигурност и всички други служби на „ някогашната “ комунистическа власт.

Един от глобените по закона „ Магнитски “ – Илко Желязков, който, забележете, е зам.-председател на Бюрото за надзор на специфичните разследващи средства, се оказа офицер от Държавна сигурност. Направлявал е доносници.

Още стотици, да не кажем хиляди закоравели десари и елементарни доносници са на работа в държавната администрация, а някои от тях са в основни за страната звена. Несъмнено те са част от така наречен „ дълбока страна “, която трови в зародиш опитите за народна власт в България. Защото в България в действителност народна власт в цялостния смисъл на думата няма. Има единствено немощни опити. Поне към този момент.

Още повече, че и някои от издателите на медии са ченгета, а да не приказваме, че и част от хората, които към момента са на екран, също са сътрудничили на Държавна сигурност. Буквално съвсем на всички места са се загнездили и тровят, въпреки и към момента не безусловно както потомците на техните идеолози от Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

Най-близките пък до упоменатите други двама – Васил Божков и Делян Пеевски, са също свързани с комунистическата Държавна сигурност. Георги Попов – „ дясната ръка “ на Божков, е конфиденциален помощник на Първо основно ръководство на злокобната Държавна сигурност, а Ахмед Доган, който в някаква степен може да се счита за настойник на Пеевски, е сътрудник Сава от Държавна сигурност.

Всичко това демонстрира, че „ ченгесаро-червените елити “ отпреди 1989 година или директно още са на власт, или имат своите продължители, които на пръв взор нямат нищо общо с тоталитарния режим. Но единствено на пръв взор. На втори – научихме какви са най-приближените им хора.

И тъкмо и заради тази причина правосъдна промяна няма, тъкмо заради тази причина Прокуратурата в България е тъкмо това, което е. Ченгетата желаят да е по този начин и няма да разрешават това да се промени, до момента в който са на основни места, имат хора на тези места и са в близки връзки с назначените за капиталисти от Българската комунистическа партия, в които, за жалост, към момента е финансовият запас. Това също е голям проблем пред опитите за народна власт в България.

Точно заради тази причина – че такива като сътрудник Иван и сътрудник Николай (Красимир Каракачанов и Георги Марков) 30 години след „ измененията “ бяха на власт до неотдавна, същинска пазарна стопанска система в България няма и не е имало след 9.09.1944 година.

Времето ни се топи. Ако идващият Парламент не одобри праволинеен закон за лустрацията, който да засегне освен служилите на комунистическите служби, само че и редовите членове на Българска комунистическа партия, напълно скоро няма да има кого да лустрираме. А няма да има, тъй като множеството ще доизмрат, а други тотално ще минат в сянка и ще пуснат напред дефинитивно проксита като това пълничко момче, което се оказа, че е овладяло цялата страна.

За това, оглеждайте се в предизборната акция коя партия или коалиция предлага лустрация и каква тъкмо лустрация предлага.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР