ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за

...
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за
Коментари Харесай

Джо Байдън: САЩ вече няма да отстъпват пред агресията на Русия

ФАКТИ разгласява отзиви с необятен набор от гледни точки, с цел да предизвиква градивни диспути.
" Америка се завърна " - това беше главното обръщение на Джо Байдън в неговата първа тирада за външната политика на Америка. По думите му, Съединени американски щати към този момент няма да отстъпват пред експанзията на Русия. Какво още сподели той?

Съединени американски щати към този момент " няма да отстъпват пред експанзията на Русия ". Това съобщи президентът Джо Байдън в своята програмна тирада за бъдещата външна политика на Америка. Той разгласи още, че по време на първия си телефон диалог с съветския президент Владимир Путин след встъпването си в служба " му е дал да разбере ", че връзките се трансформират. " Без да се колебаем ще увеличим нашите разноски по линия на Русия и ще пазиме нашите витално значими ползи и нашите хора ", съобщи Байдън.

" Америка се завърна "

Американският президент неведнъж загатна името на съветския опозиционер Алексей Навални. Байдън съобщи, че Навални би трябвало да бъде неотложно освободен, без каквито и да било условия. Политиката на новата американска администрация ще се разграничава радикално от тази на предшественика му Доналд Тръмп, който избягваше директната борба с Путин и се опитваше да омаловажи нападателните дейности на Русия, сподели още Байдън. " Америка се завърна ", акцентира новият президент на Съединени американски щати.

В своята тирада Байдън назова Русия и Китай " най-големите провокации " във външната политика. Със своите " огромни стопански упоритости " Китай съставлява опасност за Съединени американски щати. " Ние би трябвало да действаме уверено, само че с дипломатически средства ", сподели още той.

В интернационалните връзки Доналд Тръмп залагаше най-много на мотото " America first ", в този момент Джо Байдън се дистанцира изрично от тази политика. В своята програмна тирада той посочи, че интернационалните съюзи и връзки са най-ценното за Съединени американски щати, изключително в сегашните времена на големи провокации за целия свят.

Байдън уточни, че за превъзмогване на пандемията от ковид интернационалното съдействие е по-нужно от всеки път. Но и провокациите като климатичните промени и миграционните потоци са тематики, които могат да бъдат решени заедно, счита той.

" Съединени американски щати би трябвало да си възвърнат достоверността и моралния престиж, с които бяха известни ", сподели президентът. " Ще отнеме време да се оправим с пагубните вреди на миналата президентска администрация, само че тъкмо това считаме да създадем. " Байдън уточни и съответните стъпки, с които американската външна политика ще промени образа си, завещан от Доналд Тръмп.

За разлика от президенството на Тръмп, в този момент моралът и филантропичните аспекти още веднъж би трябвало да играят значима роля във външната политика. " Десетилетия наред ние бяхме водеща морална мощ ", сподели Байдън. " Отново би трябвало да дадем добър образец. " Президентът разгласи, че ще вдигне годишната горна граница за одобряваните от Съединени американски щати бежанци на 125 000. Тръмп я беше свел до 15 000.

И във връзка с Германия Джо Байдън ще преразгледа едно решение на своя предходник Тръмп - за отдръпването на 12 000 американски бойци от Федералната република. Засега този проект няма да бъде осъществен. Първоначално новият американски министър на защитата Лойд Остин ще организира подробна инспекция на американското военно наличие по света.

Джо Байдън разгласи още, че администрацията му ще приключи напълно поддръжката за предвожданата от Саудитска Арабия интернационалния коалиция в Йемен. Така всички военни интервенции на Съединени американски щати в Йемен ще бъдат прекратени - в това число и всяка форма на търговия с оръжия. " На тази война би трябвало да бъде комплициран край ", сподели Байдън.

По какво Байдън подсети за Тръмп

По едно обаче речта на Джо Байдън въпреки всичко подсети най-малко малко за Доналд Тръмп. Байдън се опита да доближи с думите си и най-обикновените американци. " Външната политика е и вътрешна политика ", сподели той. Така да вземем за пример, по думите му, посредством интернационалната климатична политика в Съединени американски щати могат да бъдат основани нови работни места - а това е нещо, което би се отразило позитивно на всеки един американец.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР