Фактът, че Toyota, заедно със Suzuki и Daihatsu, разработва приемника

...
Фактът, че Toyota, заедно със Suzuki и Daihatsu, разработва приемника
Коментари Харесай

Toyota и Suzuki подготвят компактен спортен автомобил за $16 000

Фактът, че Toyota, дружно със Suzuki и Daihatsu, създава приемника MR2, стана прочут още в средата на 2021 година Тогава фирмите показаха концепцията Sports EV. Оттогава нищо не се знае за новия артикул, само че от вътрешни лица въпреки всичко изтича малко информация.

Според Best Car работата по плана за двуместния състезателен автомобил със приблизително ситуиран мотор Midship Sports продължава. Съобщава се, че Suzuki създава електрозадвижването за този хибриден автомобил, а на Toyota е поверена на цялостната идея на модела. Третият участник в плана - дава отговор за дизайна.

Спортният автомобил с две порти има опростено тяло с тясна LED оптика, ефектни ръбове, огромни въздухозаборници, къси надвеси и преносим покрив. На дължина ще доближи 4200 мм с междуосие от 2550 мм. Ширината и височината ще бъдат надлежно 1720 и 1220 мм.

Машината ще се задвижва от 1,0-литров турбо мотор с мощ 120 к.с. и 200 Нм въртящ миг, който ще бъде допълнен от 48-волтов стартер-генератор. Агрегатът ще е комбиниран с шестстепенна механична или автоматизирана скоростна кутия, а задвижването ще е задно.

Очаква се спортният автомобил да бъде показан през идната година. Приблизителната му цена е от 16 500 до 21 000 $.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР