Фактът, че президентът подписа указа за освобождаването на главния прокурор

...
Фактът, че президентът подписа указа за освобождаването на главния прокурор
Коментари Харесай

Георги Кузманов : Фактът, че Румен Радев подписа указа за освобождаването на Иван Гешев в рамките на разумния срок е добър знак

" Фактът, че президентът подписа указа за освобождението на основния прокурор в границите на рационалния период е добър знак ", разяснява пред БТВ Георги Кузманов от прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС), подписал настояването за отстраняването на основния прокурор.

„ В оптимално къс период би трябвало да се организира съвещание на колегията и да се избере краткотрайно изпълняващ длъжността, а по-късно би трябвало да се открие процедура за избор на нов основен прокурор ", сподели още събеседникът на медията.

" Сега, знам, че огромната тематика е дали ние, тези компрометирани съгласно доста членове на Висш съдебен съвет, ще би трябвало да изберем идващия основен прокурор – нямам визия по какъв начин ще се движат периодите в Народното събрание. Повярвайте ми, никой от нас не държи да избира идващия основен прокурор. Ако Народното събрание избере своята квота – добре, идващите сътрудници да довършат “, изясни Кузманов.

Според Кузманов: Още след първата година имаше дейности от страна на, които не бяха верни. Започна да ни преглежда като хора, които са задължени да извършват неговите прищевки. Ние не сме такива. Неколкократно коментирахме с него, че държанието на един основен прокурор не би трябвало да е такова.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР