Факт е, че вчерашното предложение беше прието единодушно. Това показва,

...
Факт е, че вчерашното предложение беше прието единодушно. Това показва,
Коментари Харесай

БСП и ГЕРБ се хванаха за гушите заради увеличаването на пенсиите

Факт е, че вчерашното предложение беше признато единомислещо. Това демонстрира, че предложенията са в вярна посока. Така разяснява вчерашното решение на депутатите на първо четене минималната пенсия да стане 180 лв. от 1 юли, а от 1 октомври да скочи на 200 лв. Светлана Ангелова от ГЕРБ в ефира на bTV. По думите на Георги Гьоков от Българска социалистическа партия приходите на пенсионерите са ужасни. По думите му, Българска социалистическа партия сред първо и второ четене ще направи своите оферти за минимална пенсия 300 лв. и преизчисляване на пенсиите със средноосигурителния приход от 2013 година. „ Имаме дълг към хората от третата възраст. Това са нашите дядовци, татковци и майки. Хората от третата възраст са принудени да носят следствията от банкрутите на държавните управления на Българска социалистическа партия през последните 30 години. Ние не можем да си повишим приходите на всичките пенсионери по този начин, както ни се иска”, сподели Ангелова.

Гьоков се възмути и отвърна сътрудника си от Народното събрание с думите, че по времето на тройната обединението, пенсиите са усилиха със 108%. „ Те бяха нарастване най-после, Вие ги увеличихте, ние ги платихме”, му отвърна Ангелова. Вие фалирахте пенсионния фонд, сподели още тя. Гьоков пък сподели, че по време на ръководствата на ГЕРБ пенсиите са се повишили единствено с 40 лв..

„ С вашите приказки желаете да омаловажите позитивния резултат от повишението на пенсията. Това повишение ще засегне към 800 000 пенсионери. Това не е еднопосочен акт. От 1 юли сме приели увеличение на всичките пенсии по швейцарското правило”, сподели още депутатката от ГЕРБ.

Заложили сме повишение на приходите на всички пенсионери. Но това би трябвало да става поетапно, добави тя.

По думите на Ангелова, с решението за повишението на пенсиите се съблюдава бюджетната дисциплинираност. Парите са вземи от по-добрите доходи в бюджета, дължащи се на по-добрата събираемост на осигуровките.

Гьоков пък упрекна ГЕРБ, че държавното управление харчи парите посредством постановления, а не посредством систематизиране на бюджета.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР