Факт е, че колегите от хирургията направиха доста интересно съобщение

...
Факт е, че колегите от хирургията направиха доста интересно съобщение
Коментари Харесай

Хирурзи откриха обезпокоителни последствия от COVID-19

" Факт е, че сътрудниците от хирургията направиха много забавно известие за венозна и артериална тромбоза след Коронавирус, което ще съставлява интерес освен за България, само че и за интернационалната здравна общност, когато се разясняват затрудненията от Коронавирус. Засега данните са от относително малко пациенти, само че се надявам да има спомагателна информация от по-голяма група ", това сподели доктор Николай Колев - експерт по гастроентерология, УМБАЛ " Царица Йоанна - ИСУЛ ".

За затрудненията и следствията от преболедуването на Коронавирус лекарят съобщи, че болестта не удря толкоз тежко гастро-интестиналната система, колкото белодробната или сърдечно-съдовата.

" Проблемите са свързани най-вече с лечението, тъй като българите обичат да се самолекуват и употребяват лекарства, за които са прочели някъде. При всеобщото потребление на антибиотици, честото им разбъркване за малко време, може да развие псевдомембранозен колит, което е доста тежко положение. Тежка диария, съпроводена с кръв, доста внезапно утежняване на общото положение ", оотбеляза експертът.

Д-р Колев добави, че това положение се среща относително рядко, единични случаи за години, само че напоследък е всеобщо и казусът идва тъкмо от безразборното приемане на лекарства, антибиотици.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР