Факсимиле Форин полисиИзданието Форин полиси“ (Foreign Policy) пише в обширен

...
Факсимиле Форин полисиИзданието Форин полиси“ (Foreign Policy) пише в обширен
Коментари Харесай

Foreign Policy: Ако Тръмп спечели, Америка може да заприлича на България

Факсимиле " Форин полиси "

Изданието „ Форин полиси “ (Foreign Policy) написа в просторен материал за приликите сред протичащото се у нас и в Съединени американски щати, предава   " Корумпираната и завладяна страна, която България съставлява, може да е самобитен прелиминарен обзор на това, в което вероятно преизбиране на Доналд Тръмп ще трансформира Съединените щати. "

Авторът е американска журналистка Ашира Морис, която живее в София. Тя в детайли показва на читателите на списанието обстановката към митингите в София от последните месеци – конфликтът край „ Летния Сарай “ на Ахмед Доган на недосегаем за жителите плаж в парк „ Росенец “, настояването на две трети от хората кабинетът да подаде оставка и отговорът на премиера, че ще остане на власт до изборите.

„ Борисов е на власт през множеството от миналото десетилетие и е управлявал страната в полза на близкия си другарски кръг, а не на обществото. През предходната година България беше избрана за най-корумпираната страна в Европейски Съюз съгласно „ Трансперънси интернешънъл “. (…) На българите им е писнало от правосъдна система, която не проверява корупцията, от унищожени свободни медии и от институции, които се подчиняват на ръководещата партия, а не на закона “, написа в материала.

„ Сегашната рецесия демонстрира дълготрайните последствия от ръководство, което угажда на няколко предприемачи с близки връзки до ръководещата партия “, отбелязва Морис, по думите на която „ на хартия България е народна власт “, само че участието ѝ в Европейски Съюз е белязано най-вече от асимилиране на средства, а не от надзор над върховенството на закона ”, прибавя авторката.

„ Управлението в Съединени американски щати и в България към този момент има някои не прекомерно хубави общи черти. И Тръмп, и Борисов ръководят със системи от любимци, награждават с контракти лица с персонални връзки при малко ограничения за отчетност. И при двамата разделянето на управляващите е сринато “, минава към сравнението създателят на публикацията. Проблемът не се изчерпва с характерностите на водачите, а лежи в системата, която слага някои над закона.

„ Аспекти от сегашната траектория на Съединени американски щати, където водачите на здравни организации са подигравани от Белия дом посред пандемията и където президентът намерено назовава публицисти врагове на народа, могат да доведат до система също толкоз корумпирана, колкото българската “, счита Морис. Тя разяснява, че както у нас всеобщите митинги сигурно не биха разрешили елементарно продължение на настоящия модел, по този начин и в Съединени американски щати гражданското общество би трябвало да се опита да си върне страната.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР