Facebook ще инвестира 300 милиона долара в регионални новинарски програми,

...
Facebook ще инвестира 300 милиона долара в регионални новинарски програми,
Коментари Харесай

Facebook инвестира $ 300 милиона в местна журналистика

Facebook ще влага 300 милиона $ в районни новинарски стратегии, партньорства и наличие в идващите 3 години, оповестиха от обществената мрежа.

Фокусът ще е точно в локалните публицисти и медии, като стремежът им е не да се наливат пари, а да се помогне за основаването на резистентен бизнес модел.

Ще бъдат подкрепени стратегии и организации, измежду които Център " Пулицър ", " Репортаж за Америка ", Фонда за трансформиране на локалните вести " Найт Ленфест " и други. Финансирането ще подкрепи на работата на над 1000 публицисти в идващите пет години, настояват от обществената мрежа.

Програмата няма да е изолирана единствено в Съединени американски щати, парите ще финансират планове и начинания в целия свят.

Ключово е, че новата самодейност не е директно обвързвана с продуктите на Фейсбук. Това не трансформира обстоятелството, че множеството медии не престават да разчитат на логаритмите на обществената мрежа и профилите си в нея, с цел да доближават до читателите.

Гугъл също даде обещание да вложи 300 млн. $ в подпомагането на медиите и новинарските екипи по света предходната година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР