Facebook променя правилата, за да направи по-прозрачна политическата реклама в

...
Facebook променя правилата, за да направи по-прозрачна политическата реклама в
Коментари Харесай

Facebook променя правилата заради руските тролове

Facebook трансформира разпоредбите, с цел да направи по-прозрачна политическата реклама в обществената мрежа. Компанията бе обект на рецензии, откакто разкри, че с съветски пари са платени към 3000 политически известия, свързани с изборите в Съединени американски щати.

Рекламодателите ще са длъжни да дават повече информация, която ще разреши да бъдат разпознати, заяви в акаунта си Марк Зукърбърг.

Мрежата ще маркира такава реклама като политическа, а рекламодателите ще са длъжни да разкрият кой заплаща за нея.

„ Ще можете да видите какъв брой е платил рекламодателят, какви хора гледат тази реклама, какъв брой пъти е гледана. Нашата цел е изцяло да проработи тази услуга в Съединени американски щати преди междинните избори през 2018 година “, прибавя Зукърбърг.

Компанията му са кани да наеме няколко хиляди модератора за идентифицирането на политическа реклама. Мерките са на фона на известията, че подкрепяни от Кремъл групи са употребявали обществената мрежа, с цел да въздействат на изборите в Съединени американски щати предходната година.

В началото на септември Фейсбук заяви, че в продължение на съвсем 2 години от подправени сметки, свързани с Кремъл, е купувана политическа реклама, в това число фотоси в Instagram.

Във вторник шефове на Фейсбук и на други интернет компании ще се явят на чуване в американския сенат за намесата на тролове в изборите. Гугъл също откри следи от съветско финансиране в контекстуалната реклама с политическо наличие.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР