Facebook отбелязва рекордни приходи от реклама, огромната част от която

...
Facebook отбелязва рекордни приходи от реклама, огромната част от която
Коментари Харесай

Facebook с рекордна печалба въпреки руския скандал

Facebook отбелязва рекордни доходи от реклама, голямата част от която е мобилна

Още по тематиката
Големите софтуерни компании и Amazon са под обстрел

Съмненията към присъединяване на софтуерните колоси в съветската интервенция в изборите в Съединени американски щати въодушевиха концепцията за ново законодателство, което ще изисква от тях да дават повече информация за активността си
2 ное 2017
IT доминация на борсата

Петте най-големи софтуерни компании оправдават инвеститорското довериe
11 авг 2017 Социалната мрежа Фейсбук е отбелязала голям растеж на финансовите си резултати през третото тримесечие макар проблемите, които има напоследък заради съветската интервенция в президентските избори в Съединени американски щати. Печалбата е скочила със 79% до 4.71 милиарда $ на годишна база, до момента в който приходите са нарастнали с 47% до 10.3 милиарда $. По-голямата част от постъпленията не престават да бъдат от мобилни реклами, където Фейсбук и Гугъл са на процедура монополисти на пазара.

Резултатите на Фейсбук бяха оповестени в минорно въодушевление, макар че разрушиха всички упования на анализаторите. Причината е, че единствено часове преди този момент представители на компанията бяха в столицата във Вашингтон, където отговаряха пред сенатски комсии за намесата на Русия в изборите в Съединени американски щати през 2016 година посредством обществените мрежи. Освен Фейсбук, въпроси бяха задавани към представители на Гугъл и Twitter.

Изпълнителният шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг жигосах опитите на Русия да въздейства на резултатите от изборите перз предходната година. Той също по този начин даде обещание, че ще направи всичко допустимо, с цел да усили контрола върху това кой може да пуска реклами във Фейсбук и най-много на каква тема. По негови думи, компанията ще наеме още над 10 хиляди души, които да ревизират какво се пуска в мрежата. Според него в бъдеще това ще се отрази на облагата на компанията.

Скандалите не могат да смъкват Фейсбук

" Това, което се случи, е неверно и ние няма да стоим безучастни ", разяснява Зукърбърг пред анализатори. Самите анализатори и вложители обаче наподобява нямат потребност от неговото утешение. Акциите на компанията доближиха до безспорен връх след излизането на резултатите – 182.9 $ за акция и пазарна капитализация от 530 милиарда $. От началото на годината книжата са поскъпнали с съвсем 60%. " Въпреки че Фейсбук получава нежелано внимание поради съветския скандал, той не лишава по никакъв метод силата на обществената мрежа като платформа за реклами ", разяснява Дебра Уилямсън от eMarketer. Иван Файнщайн от Tigress Financial Partners добави, че " не вижда по какъв начин абсурдът ще промени нещо даже в бъдеще. "

Фейсбук дава отговор пред три обособени комитета по отношение на изборите през предишния ноември. Самият Зукърбърг не беше част от чуванията във вторник. По данни на Фейсбук от последните два месеца, хора от Русия са закупили най-малко 3 хиляди реклами с политическа устременост към Съединени американски щати. Освен тях са оповестени и над 80 хиляди поста, които са достигнали до към 126 млн. консуматори от Съединени американски щати. От Русия отхвърлят това да е държавна политика.

Общо приходите от реклама са се вдигнали с 49% до 10.14 милиарда $, 88% от които са за мобилни реклами. Очакванията на анализаторите бяха за доходи в бранша от 9.71 милиарда $, сочат данните на FactSet. През миналото тримесечие Фейсбук даде за пръв път опция на потребителите си да пускат реклами във видеа отвън новинарския поток. Според оперативния шеф Шерил Сандбърг за момента опитът е сполучлив.

Oт Фейсбук към момента не дават елементи по какъв начин се оправя платформата Watch, която беше пусната преди два месеца. " Много е рано, с цел да даваме статистика за представянето ", отговори малко на въпросите на анализаторите финансовия шеф Дейв Уенър.

Самотната мрежа на хълма

Средно 2.07 милиарда души са употребявали месечно услугите на Фейсбук през последното тримесечие. Скокът в приходите по отношение на предходната година е 3.3 милиарда $, което е повече, в сравнение с общите доходи на Twitter и Snapchat за цялата година. Консенсусът измежду специалистите е, че в каквито и кавги да се замеси Фейсбук, обществената мрежа за момента няма сериозна конкуренция.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР