Facebook обяви, че започва тестове на обявената по-рано тази година

...
Facebook обяви, че започва тестове на обявената по-рано тази година
Коментари Харесай

Facebook с нова промяна - засяга директно джоба

Facebook разгласи, че стартира проби на оповестената по-рано тази година услуга за платени абонаменти за вести. За в този момент тя ще е налична единствено през мобилното приложение за Android, оповестява онлайн изданието Re/Code. Услугата разрешава на уеб страниците на медии да постановат ограничаване на броя безвъзмездни публикации, които потребителят може да прочете. Фейсбук предлага две благоприятни условия, оповестява Bulnews.bg

При първата потребителят има 10 безвъзмездни изявления месечно от дадена медия, която взе участие в платената услуга. След изчерпването на лимита, той ще бъде пренасочван към уеб страницата на медията, от където може да се абонира за нейното наличие. Вторият вид е с по-малко ограничавания, само че разрешава на медията сама да избира кои изявления да са безвъзмездни и кои да са налични единствено с абонамент.

Услугата към този момент стартира да се тества, като през идващите седмици последователно ще става налична за от ден на ден медии. За в този момент обаче тази алтернатива няма да се предлага през iOS. Според информация на Re/Code повода е спор сред Apple и Фейсбук. Сегашните правила на Apple изискват всички абонаменти в приложения да минават през нейната система и компанията да прибира 30% дял за първата година и по 15% по-късно, в случай че потребителят продължи абонамента си.

Идеята на Фейсбук е всички доходи от абонаментите на услугата да отиват за медиите. Гугъл също няма да взима дял от този вид абонаменти. Двете компании отхвърлят коментар по тематиката. Apple само удостоверява, че скоро ще пусне пробна версия на услугата и за своята платформа. 
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР