Facebook обяви, че отчита "безпрецедентен" ръст на потреблението всеки изминал

...
Facebook обяви, че отчита "безпрецедентен" ръст на потреблението всеки изминал
Коментари Харесай

Covid-19 претовари инфраструктурата на Facebook - slava.bg

Facebook разгласи, че регистрира "безпрецедентен " растеж на потреблението всеки минал ден. Тъй като стотици милиони хора по целия свят са под карантина поради разпространяването на ковид, доста от тях разчитат на обществената мрежа, с цел да поддържат конактите си.

Това се отразява в ежедневни растежи на потреблението, които претрупват инфраструктурата на компанията. Тя оповестява, че мрежата ѝ е построена с концепцията за краткотрайни натоварвания, да вземем за пример на Нова година или по време на огромни спортни събития. "Те обаче се случват рядко и имаме доста време да се подготвим ", споделя компанията в уеб страницата си.

Фейсбук отбелязва, че поддържането на стабилността на услугите в този момент се оказва по-голямо предизвикателство от нормално. Голяма част от чиновниците на компанията работят от домовете си, а има и доста спомагателни задания, като работата по осведомителния център за Covid-19, който се приготвя.

Фейсбук чака потреблението да продължи да пораства с напредването на пандемията. Компанията споделя, че поставя спомагателни ограничения, с цел да се подсигурява достъп на потребителите до обществената мрежа.

Тя отбелязва, че в доста от по-тежко засегнатите страни броят на обменените известия сред потребителите към този момент е скочил с над 50% за последния месец. Използването на видеочат през Messenger и WhatsApp е над двойно повече.

Фейсбук регистрира над 50% скок на прекараното време в услугите си в Италия. Времето, прекарано в колективен видеочат, пък е с над 1000% повече. Именно по тази причина се постановат спомагателните ограничения, с цел да може инфраструктурата да се оправи и с предстоящото още по-голямо натоварване с по-строгите ограничавания и в останалите страни, предава Vesti.bg.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР