Facebook няма да проверява за достоверност публикациите на политици, обяви

...
Facebook няма да проверява за достоверност публикациите на политици, обяви
Коментари Харесай

Facebook няма да проверява за достоверност публикациите на политици

Facebook няма да ревизира за меродавност изявленията на политици, разгласи обществената мрежа година преди президентските избори в Съединени американски щати. От обществената мрежа нееднократно са разгласявали, че работят точно върху обезпечаване на меродавност и предотвратяване от операция на публичното мнение, оповестява Агенция Франс Прес.

This is from Фейсбук VP Nick Clegg`s speech at the Atlantic Festival where the policy change essentially exempting politicians from community standards was announced. Фейсбук refuses to acknowledge its role in radicalizing the right and elevating violent rhetoric. pic.twitter.com/qALboaEB48
— Natalie Martinez (@natijomartinez) September 24, 2019
Докато обществената мрежа разчита на трети страни за инспекция на информациите, в това число огромни новинарски организации, тя ще се въздържа от инспекция на политическите изказвания.
„ Не имаме вяра, че е уместно да се намесваме в политическия спор и да не разрешаваме на думите на политиците да стигат до аудиторията им “, съобщи Ник Клег, вицепрезидент на Фейсбук.
„ Това значи, че няма да изпращаме наличие и реклами на политици на третите страни, които са наши сътрудници за инспекция на обстоятелствата “, добави той.

Nick Clegg on why Фейсбук exempts politicians from its third party fact-checking program https://t.co/YFNdB5G8uq pic.twitter.com/rrY6kvKmbq
— Alexios (@Mantzarlis) September 25, 2019
Опасенията се усилват преди изборите за президент на Съединени американски щати през ноември 2020 година след разкритията за широкомащабна акция за дезинформация във Фейсбук и другите обществени мрежи, дирижирана от Русия за изборите през 2016 година. Това беше и повода Facebook да си сътрудничи с разнообразни медии, които да ревизират достоверността на разнообразни публикации и изявления.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР