Facebook и Instagram също ще прибегнат до масови уволнения. Това

...
Facebook и Instagram също ще прибегнат до масови уволнения. Това
Коментари Харесай

Масови съкращения на служители в социалните мрежи

Facebook и Instagram също ще прибегнат до всеобщи уволнения. Това твърди „ Уол стрийт джърнъл ”, като написа, че съкращенията стартират още тази седмица.

Преди няколко дни новият притежател на Twitter извести половината чиновници, че са уволнени.
 

В компанията Meta, която има Фейсбук и Instagram съкращенията няма да са толкоз фрапантни, само че ще бъдат обилни.

Към 30 септември Meta разполагаше с над 87 000 чиновници по целия свят.

Но резултатите й от последното тримесечие бяха разочароващи и тогава шефът на компанията Марк Зукърбърг загатна, че личният състав й няма да бъде увеличаван до края на 2023 година и даже загатна, че той ще бъде понижен леко.
Икономическите специалисти чакат двете обществени мрежи да имат едва тримесечие.
Причините са конкуренцията на TikTok, новите правила за отбрана на персоналните данни, налагани от Apple и огромните разноски за концепцията на притежателя Марк Зукърбърг за построяването на виртуална действителност.

Междувременно „ Блумбърг “ заяви, че откакто редуцира съвсем половината от личния състав на Туитър в петък, милиардерът Илон Мъск закупил компанията за 44 милиарда $, в този момент се е свързал с десетки от отстранените чиновници с молба да се върнат назад на работа.

Някои от хората, приканени да се върнат на работа, са били отстранени простъпка, съгласно двама души стартирани със протичащото се в компанията. Други са били отстранени, преди управлението да си даде сметка, че тяхната работа и опит могат да бъдат нужни за построяването на нови артикули, услуги и нововъведения, които Мъск обмислял.

Новият притежател в профил от работа близо 3700 души предходната седмица, адресирайки им имейл.

Много от тези хора са открили, че са се оказали без работа, откакто достъпът им до системите на Туитър са били ненадейно прекратени.

Целта на това премахване била да се  компенсират разноските по закупуване на компанията и да се оздравят финансите й.

Но фактът, че някои чиновници в този момент били помолени да се върнат на работа, демонстрира какъв брой безредно и преждевременно е било отстраняването им.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР