Фабрицио Романо може би е най-известният спортен журналист в света.

...
Фабрицио Романо може би е най-известният спортен журналист в света.
Коментари Харесай

Фабрицио Романо – всевиждащото око на трансферите

Фабрицио Романо може би е най-известният състезателен публицист в света. Към този миг, всевиждащото око на мелницата за клюки при прехвърлянията е натрупало 16,4 милиона почитатели в Twitter.  Откакто е бил младеж. Това не е надалеч от цялото население на  Нидерландия - защото футболните почитатели сверяват часовниците си съгласно ежедневните му постове и тези три думи: „ Ето ни “.

За доста наблюдаващи на прехвърлянията,  неговата дума е най-хубавото удостоверение, че договорката е подписана. Тези туитове постоянно се споделят по-широко от формалното известие на клуба.  Самият  Романо споделя:

" Бях на 16 или 17, когато започнах да пиша в някои дребни уеб страници в Италия за футбола. Установих някои контакти - сътрудници, работещи в Испания, които ми помогнаха с някои дребни вести за играчи от втория тим на Барселона. Големите вести  започнаха, когато се свързах с човек, който си сътрудничи с сътрудника на Мауро Икарди. Икарди беше единствено дете и искаше да се реалокира от Барселона. Получих информация от този човек, че ще се причисли към Сампдория. И той се оправи фантастично там, тъй че Интер реши да  подпише с него. Първият ми огромен удар беше Мауро Икарди от Сампдория в Интер “, споделя Романо.

С течение на времето  той се трансформира в желан източник на информация освен за покупко-продажби с италиански клубове, само че и в цяла Европа. Славата му доближи своя връх предишното лято, когато се появи една невероятна сага, която го изправи против клуб от Висшата лига.



„ Сделката с Марк Кукурела беше нещо незабравима за мен, споделя Романо. - Това беше може би най-хубавата история в живота ми във връзка с прехвърляния. “

Както всеки различен ход, той разгласи, че Брайтън ще продаде Кукурела на Челси, и че договорката е неизбежна.

Невероятно, „ чайките “ излязоха с изказване, с цел да го отрекат, като се позоваха на „ неточни отчети ". Това заплаши репутацията на Романо. „ Все още помня възприятията, които имах - беше като влакче в увеселителен парк ", споделя той.

Имаше доста хора, които ме  нападнаха, само че аз бях 100 % сигурен в това, което споделям, и убеден в моите източници, забъркани в тази история. Той  излиза прав в обстановката, когато прекосяването на Кукурела се случва  два дни по-късно. Челси даже прави кодиран намек за отхвърли на Брайтън.

„ Това, почтено казано, беше най- положителният миг в кариерата ми, изяснява италианецът. - За пръв път усетих, че нещо се случва с мен. Не единствено прехвърлянето и оповестяването му, само че и огромно въздействие в обществените медии. А то не постоянно има добър резултат. “

Романо поставя невероятна грижа, държи се почтително в обществените медии и признава заслугите на други писачи, които първи описват истории. Но с такава популярност в света на спортната публицистика, той е цел за поток от злоупотреби.

„ Разбирам рецензиите и ги намирам за позитивни, споделя той умерено. - Може да ви оказват помощ  да разберете къде грешите. Но това е при едно изискване: желая да чуя тази рецензия единствено от същински хора, които демонстрират лицето си или най-малко името си. “

Романо даже се е обаждал на тролове, с цел да обсъдят какво са споделили за него.

„ Чувствам, че би трябвало да има някакъв тип почитание, споделя той пред FFT. - Наистина е значимо да имаш почитание. Много е елементарно да се споделят тези неща в Twitter, само че съм сигурен, че в никакъв случай не биха го създали, в случай че се срещнем на улицата. “

Трудна ли е работата му тогава, като се има поради, че е в центъра на обществеността, с такова наблюдаване? 16 милиона души да наблюдават всяка ваша актуализация не може да е елементарно.

,,Работя по 20 часа дневно, всеки ден, за прехвърляния и се усещам същински късметлия, това не е тежка работа ", твърди ни той.

„ Трудно е от позиция на времето, само че това е мечтана работа. Работя във футбола. Това е моята фантазия. Честно казано, да видя тези цифри във връзка с почитатели - хора, които наблюдават новините ми всеки ден е  изненадващо. Неочаквано е, когато хората ме стопират на улицата и желаят фотоси или видео. В някои моменти хората ви обичат, в други не са толкоз удовлетворени от вас. Това е част от работата ми. ”

Ами почитателите на Брайтън? Те не бяха прекомерно влюбени в Романо преди 12 месеца;  има ли смяна от този момент?

„ Много съм благополучен, че почитателите на Брайтън към този момент схващат, споделя той. - Измина една година от договорката с Кукурела. Обявих Жоао Педро и Мо Дахуд в Брайтън и те видяха, че не ме интересуват клубовете или играчите, интересуват ме единствено новините. "

Междувременно Челси, които изиграха личната си роля в договорката с Кукурела, похарчиха още повече пари, осигурявайки на Романо един от най-хубавите му моменти като публицист.

Никога няма да не помни „ Ето ни " за Кристиано Роналдо назад в Манчестър Юнайтед - това беше необикновено ", спомня си той. „ Но Енцо Фернандес в Челси... това беше наживо в деня на крайния период и да имаме подобен тип трансфер в последните минути е нещо доста ненадейно и извънредно. Обикновено огромните прехвърляния се случват по-рано и чакате крайния ден за формалното изказване, само че не и за договарянията. Сделката с Енцо Фернандес се договаряше до крайния период. “

Да проследя тази договорка онлайн пред милиони беше огромна отговорност, само че беше приказен миг, когато получих известието на телефона си, че е готово и Можех да кажа „ Ето ни “. Наистина почувствах нещо особено, Казва Романо.

Отговорност е най-важната дума. В последна сметка Фабрицио Романо има огромна мощ. Той е  рядко срещан  трофей  на популярност  като човек, който е построил лоялни почитатели, дал едни от най-големите вести в света преди всеки различен и даже от време на време е взел участие в публични видеоклипове за известия на клубовете. Това е сюрреалистично.

В доста случаи той има повече почитатели от играчите, които са в основата на покупко-продажбите.


Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР