Фабрика за производство и бутилиране на обогатена с анионен кислород

...
Фабрика за производство и бутилиране на обогатена с анионен кислород
Коментари Харесай

Новотехпром строи фабрика за бутилиране на лечебна вода край Нова Загора

Фабрика за произвеждане и бутилиране на обогатена с анионен О2 трапезна вода ще бъде открита в новозагорското село Караново, заяви. Строителните работи към този момент са в ход, вложител е компания " Новотехпром " на предприемача и ръководител на КРИБ в Стара Загора Стефан Шоселов.

Очаква се фабриката да проработи още това лято, като тогава ще стане ясно и какъв брой тъкмо нови работни места ще бъдат разкрити.

Капацитетът на бутилиращите линии ще бъде 5000 бутилки на час или 1 милион бутилки за една промяна. " Производството може да стигне до 3 млн. бутилки в денонощие, ще зависи от търсенето ", сподели Стефан Шоселов.

Водата ще се бутилира в специфични стъклени бутилки, а не в елементарните PVC опаковки.
 Френската AKWEL стартира произвеждане на автомобилни елементи в Стара Загора и търси 400 души
Френска компания стартира произвеждане на автомобилни елементи в Стара Загора и търси 400 души

Какви експерти се търсят за работа?

Инвестицията в новия бизнес на " Новотехпром " е към 5 милиона лв.. Шоселов е закупил постройката на остарялото дружество за произвеждане на замразени плодове в Караново през предходната година. Бизнесменът е спечелил търг, разгласен от Българска банка за развиване. В момента тук върви усилена работа по преустрояване на постройката.

Очаква се в околните седмици да дойдат бутилиращите линии и машини от Германия, с цел да стартира и монтажа им. Предприятието ще бъде оборудвано и със специфични хладилни камери с антибактериално покритие.

 Плановете са водата да се продава както на българския пазар, по този начин и на пазарите в Европа и други континенти.

Фабриката ще употребява създадената от проф. Жеко Ганев и компанията му " Елфи Тех " новаторска технология за обогатяване на вода с анионен О2, чийто лековит резултат беше потвърден по време на коронавирус пандемията, а след това проучванията демонстрираха, че продуктът има доста по-широко приложение.

" Лечението с анионен О2 е обещаваща терапия, която води до бързото възобновяване на пациенти, страдащи от синдром на остра респираторна болест, има противовъзпалителен, противовирусен и антибактериален резултат ", каза Стефан Шоселов.

" Новотехпром " е измежду водачите на пазара в произвеждане на покривни структури и стенни профили. Тя разполага с 5 индустриални бази в Стара Загора - три от тях в местността " Голеш ". През последните години компанията навлезе в нов бизнес - създаване на ритейл паркове. Последният ритейл парк на " Новотехпром " беше открит предходната година в Чирпан.
 Производство на автомобилни платки в Стара Загора след инвестиция от 15 милиона лв.
Производство на автомобилни платки в Стара Загора след инвестиция от 15 милиона лв.

Какви служащи и експерти ще бъдат търсени за работа?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР