Езикова гимназия – Пловдив е с най-висок резултат на държавния

...
Езикова гимназия – Пловдив е с най-висок резултат на държавния
Коментари Харесай

Учениците от Английската в Пловдив най-добри на матурата по БЕЛ, има училище, където всички са с 2-ки

Езикова гимназия – Пловдив е с най-голям резултат на държавния зрелостен изпит по БЕЛ тази година. След нея се подрежда триумфът на зрелостниците от Математическа гимназия и ЕГ „ Иван Вазов “. Това разгласи шефът на Регионално ръководство на образованието Антоанета Пакова.
Прочетете още
Тази година междинният резултат на зрелостниците в Пловдивско е Добър 3,95. Както към този момент ви съобщихме събраните точки са 52,40т., което е най-средното за страната.

Според Пакова четворката на зрелостниците е добра оценка и равнището им е приемливо спрямо това за България.

При първенеца в област Пловдив Английската гимназия от общо 100т. вероятни точки приблизително възпитаниците са събрали 77,89т.. Зрелостниците на МГ „ Акад. Кирил Попов “ имат 75, 05т., а езикова гимназия „ Иван Вазов “ има 74,67.

От другата страна на скалата - с най-нисък резултат за региона са зрелостниците от професионалната гимназия в Садово. Те са събрали едвам 17,59 т. Малко повече от тях имат учениците от професионалните гимназии в Карлово, Брезово, Перущица и Брезово.

В Пловдив има учебно заведение, в което равнище един абитуриент не е съумял да вземе матурата по БЕЛ ! Това е СУ „ Братя Миладинови “ в Пловдив, където учениците имат междинен резултат от 19,92 точки и всички са с двойки.

За страдание, няма нито един възпитаник от Пловдивско, съумял да доближи оптималния брой точки по български и литература. Има обаче 15 отличници, чийто резултат попада в графата 95 до 99,5 т.  Има още 223-ма възпитаници, които са с отлични оценки, като са съумели да преминат скалата от 84,5т. броя на шестиците в Пловдивско е 5% от всички оценки.  

От друга страна, двойките тази година са 660, или 16, 09% от общия брой положени матури.

Какъв е резултатът от втората наложителна матура – очаквайте детайлности!  

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР