Езикът е остричък, вярно, но затова пък казаното е вярно.

...
Езикът е остричък, вярно, но затова пък казаното е вярно.
Коментари Харесай

Мръсните планове на опозицията, която „милее“ за народа

Езикът е остричък, правилно, само че по тази причина пък казаното е правилно. Каквото й да става в политиката и властта, бедните постоянно „ духат “. И изобщо, има ли българин, който да има вяра, че на политици и властници им пука за народа и публичния интерес?

В момента всички погледи са отправени към оставката на кабинета „ Петков “ и идващите стъпки на съдружните сътрудници. Намеренията на опозицията – ГЕРБ, Движение за права и свободи, „ Възраждане “ и към този момент Има Такъв Народ се изчерпват в задаване на въпроси от медиите и размити, нищо не означващи отговори. Всяка от упоменатите партии поотделно, а някои и в скрити сделки, чертае проекти за бъдещето. Тяхното удобно и заможно бъдеще, не това на народа.

На върхушката в ГЕРБ й се желае да се върне на власт. Много. Но Борисов не дава. Защото Борисов знае, че не може да ръководи сегашните рецесии. Тази с Ковид го потвърди. Освен това за 12 години ръководство не съумя да отлепи България от последното място в Европейски Съюз най-малко по един индикатор. Най-бедни, най-болни и най-умиращи сме. И най-корумпирани. Кръгът към Борисов обаче продължава да разполага с хора на значими постове в множеството институции. Дори в службите имат въздействие. За прокуратурата да не приказваме – Гешев наподобява непреклонен. Не му би трябвало да Борисов да ръководи публично разсипана от самия него страна. Задкулисното ръководство му прави чудесна работа. Хем е в позиция да подлага на критика и атакува непрекъснато, хем не носи никаква отговорност. Освен това никой не проверява закононарушенията на трите му кабинета, за каквито имо освен подозрения, само че и доказателства. Планът е: Колкото можем, до момента в който можем.

Същото важи и за Движение за права и свободи. Нещо повече: придвижването непрекъснато издига проевропейски и проатлантически лозунги, позиционирайки се на думи към западната цивилизация. На думи. В реалност компании на хора от върхушката на Движение за права и свободи не престават да употребяват голям държавен паричен запас по разнообразни планове. Няма да откриете в тези компании познати имена, само че който се интересува, знае кои хора стоят зад тях. За тях са предопределени немалка част от желаните милиарди от някогашния към този момент министър на Министерство на регионалното развитие Гроздан Караджов - от квотата на Има Такъв Народ. Същият тези дни съобщи от една телевизия: Който ме познава знае, че в никакъв случай не неистина! Казват, че врабчетата в Борисовата градина изпопадали от смях, като го чули… Планът е остарелият: Колкото повече, толкоз повече.

Движение за права и свободи избират да са в сянка и оттова да пълнят джобовете си. Електоратът им тегли същия ярем, който и всички останали в България, оставени на милостта на ориста. Ще напомня, че Йордан Цонев, да вземем за пример, е народен представител 9 мандата, а Рамадан Аталай – цели 10. Какъв е шансът на младеж да заеме тяхното място?

Слави Трифонов свърши каквото бе решил или каквото бяха решили други – той знае тъкмо по какъв начин е. Съмнения за подмолни сделки и зависимости има доста. Слухове за взети десетки милиони, също се чуват. Доказателства черно на бяло обаче няма. Все пак… Стив Джобс бе споделил, че всеки слух се трансформира в истина в мига, в който бъде публично опроверган. Чухме сходни обети и опровержения. Планът е: Колкото по на мрачно, толкоз по-малко се вижда.

Зад лицемерните апели за отбрана на националните ползи, грижа за народа и най-много за бедните, се крият подли проекти за още и още плячкосване на страната. Това са брутални, безмилостни хора, обвързани в разнообразни схеми и кръгове с проведената престъпност. Те не излизат на ярко, само че методите им за кавга с всеки, който посегне на техния модел, са безмилостни. Владеят голям агитационен уред, в тоа число медии и тролски армии. Имат позиции във върховете на политиката, ръководството и бизнеса. Техен човек към момента управлява Българска народна банка и остават скрити всички нездравословни практики в някои банки. Държат в ръцете си Висшия правосъден съвет, който пък подсигурява недостижимост на основния прокурор Гешев. Контролират антикорупционната КПКОНПИ – една от бухалките против неуместните и инструмент за рекет и шантаж. Всички недоволстват от цените на горивата, само че Комисия за защита на конкуренцията, ръководена от кадър на ГЕРБ отхвърля да си свърши работата. И още, и още…

Философията на задкулисието е елементарна: всяване на подозрения в евро-атлантическите полезности, неодобрение от демокрацията и стимулиране на носталгията по руския модел. Всичко това е опаковано в патриотични лозунги и подправена угриженост за популацията. Целта е овчеподобно общество и богат, недостижим за законите незаконен хайлайф.

На чия страна е президентът Радев в тази обстановка? Този въпрос ще изниква все по-често.

Така че, " Да го духат бедните " е в действие.

Витали Роник
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР