Европрокуратурата разследва виртуалните овце на България. Тя иззе от Прокуратурата

...
Европрокуратурата разследва виртуалните овце на България. Тя иззе от Прокуратурата
Коментари Харесай

Разследването на Валя Ахчиева: Европрокуратурата е по стъпките на виртуалните овце у нас

Европрокуратурата проверява виртуалните овце на България. Тя иззе от Прокуратурата във Велико Търново досъдебното произвеждане по проблема посредством отдел " Осми " на ВКП. Противодействие срещу финансовите ползи на Европейски Съюз и взаимоотношение с Европрокуратурата. Това заяви проверяващият публицист Валя Ахчиева в ефира на ЕВРОКОМ.

" Скандалът избухна в България през 2019г., когато от Националната асоциация на овцевъдите сигнализираха, че хиляди овце у нас съществуват единствено като номера на ушни марки онлайн и съществували единствено по документ, само че притежателите получават дотации. 200 000 са виртуалните овце у нас, само че още веднъж нищо не се оповести ", добави Валя Ахчиева.

Това ощетява дребните и междинни фермери по места, те са доста подвластни от тези пасища и дотациите за тях. Потърпевши, са също по този начин, тъй като не могат да се възползват от околните пасища, на които пашуват животните им, а постоянно им се дават терени отдалечени на десетки километри, даже на 100 километра.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР