Европрокуратурата извърши вчера претърсвания на множество места в рамките на

...
Европрокуратурата извърши вчера претърсвания на множество места в рамките на
Коментари Харесай

Акция на Кьовеши: 100 полицаи и агенти разследваха злоупотреби за милиони с жп ремонти

Европрокуратурата извърши през вчерашния ден претърсвания на голям брой места в границите на следствие на два плана за рационализация на железопътната инфраструктура на стойност над 241 милиона евро с финансиране от Европейски Съюз, се споделя с известието.

В акцията са взели участие над 100 служители на реда и сътрудници ДАНС. Претърсени са адреси в областите София, Бургас, Варна, Стара Загора, Смолян и Пазарджик.

Разследват се два плана за рационализация на железопътната инфраструктура. Първият е за сектора сред градовете Костенец и Септември от жп линията София-Пловдив, финансиран от Европейската изпълнителна организация за климата, инфраструктурата и околната среда, на стойност над 130 милиона евро. Вторият е за рационализация на железопътния сектор сред Оризово и Михайлово – част от втория стадий от рехабилитацията на железопътната инфраструктура Пловдив-Бургас – финансиран от Кохезионния фонд, по Оперативна стратегия " Транспорт " и " Транспортна инфраструктура " в размер на над 111 милиона евро.

Бенефициент и по двата плана е Национална компания " Железопътна инфраструктура ", а договорите за строителство са предоставени на две частни компании с интернационално присъединяване.

Работата по тези два сектора от железопътните линии към момента продължава, само че към този момент са осъществени няколко заплащания към изпълнителите.

Разследването разкри обстоятелства, които биха могли да съставляват престъпни закононарушения, в това число корист с европейски фондове и пране на пари, изяснява ЕППО, без да дава повече детайлности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР