Европейците започват да намаляват бюджетите за пътувания на фона на

...
Европейците започват да намаляват бюджетите за пътувания на фона на
Коментари Харесай

Trivago: Европейците започнаха да свиват разходите си за почивка. Кои са топ дестинациите?

Европейците стартират да понижават бюджетите за пътувания на фона на възходящите разноски на семействата, съгласно уебсайтът за резервации тук-там за настаняване Trivago.

По данни за интервала ноември-януари хората са по-склонни да се стопират на по-евтини хотели и по-кратки пътувания, в съпоставяне със същия интервал на 2019 година Това уточни в изявление основният финансов шеф Матиас Тилман.

В същото време резервациите през това тримесечие през уеб страницата на немската компания сега са към равнището, на което бяха преди рецесията с ковид, разяснява Тилман.

Въпреки че европейците стават все по-внимателни с разноските, те не са се отказали изцяло от пътуванията и почивката си. Тези промени може би ще облагодетелства нискотарифните самолетни компании като Ryanair, които могат да завоюват от обстановката и евентуалната криза, написа Bloomberg.

" Хората евентуално ще търсят по-евтини варианти или ще вършат повече изследвания в среда с високи цени " , съобщи Тилман. По думите му туристите понижават продължителността на престоя си приблизително с 10%.

Средиземноморските градове се оказват изключително известни за почивка сега " което може да е индикация, че хората търсят повече съответствие цена/качество ". Гърция и Испания остават известни, а Истанбул се трансформира от топ 20 дестинация във водещата дестижатия в топ 5.

Прогноза за идната година би била сложна, тъй като резервациите през уеб страницата на Trivago нормално идват 30 до 60 дни преди настаняването.

Авиокомпаниите и туристическите компании имаха мощно лято, тъй като хората харчеха обилно за ваканции и пътувания, след две години арестувано търсене.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР