Европейското законодателство дава най-висока степен на защита на потребителите в

...
Европейското законодателство дава най-висока степен на защита на потребителите в
Коментари Харесай

Габриела Руменова: Много е важно преди да пазаруваме онлайн да разберем кой е търговецът

Европейското законодателство дава най-висока степен на отбрана на потребителите в онлайн търговията. Това сподели в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “  основателят на платформата " Ние, потребителите “ Габриела Руменова. " Европейското потребителско законодателство е по този начин развито, че ни дава най-висока степен на отбрана при онлайн търговията и пази както нашите стопански ползи, по този начин ни защищава от вероятно придобиване на рискови артикули, които могат да навредят на нашето здраве да застрашат живота ни. “  

По думите й е доста е значимо преди да пазарим в онлайн пространството да се поинтересуваме на първо място кой е търговецът, съществува ли въобще в правния мир, дали е регистриран в Търговския указател. Важно е също по този начин да се знае какви са отзивите за тях, както и че има нужната информация, с цел да се реализира контакт – това значи с изключение на формата за противоположна връзка да има също по този начин стационарен телефон, физически адрес. " Всичко това го извежда на ярко, с цел да знаем ние, че първо най-вероятно откакто е под прожекторите, той значително ще се преценява с настоящите правила за реализиране на неговата активност, само че също по този начин и в случай че породи някакъв проблем в случай че той е на ярко, в случай че той се показва с цялата наложителна по закон за него информация, ще сме по-сигурни, че в случай че възникне проблем, той ще бъде решен в законодателството в страната, “ изясни още тя.

Според Габриела Руменова е извънредно значимо да имаме информация за значителните характерности на стоките и услугите, които се оферират в онлайн пространството, като посъветва да не се избира единствено по аршин най-ниска цена, тъй като   за да бъде качествена една стока, би трябвало да се вложат избрани средства в материалите, в конструирането им, в метода по който се проектират, с цел да могат да извършват вярно и безвредно функционалностите, за които са предопределени. Затова дано да прочетем доста деликатно какво описанието на продукта, има ли инструкции за въвеждането в употреба, за самата приложимост, за поддръжката, “ разясни тя.

От изключителна значимост съгласно нея е потребителското държание на хората, тъй като в случай че хората се въздържат от покупки от търговци, които не дават информация за себе си и за стоките, които оферират, а също и за изискванията, при които са реализират покупко-продажбите, то тогава и ще има и по-малко измами и проблеми в онлайн търговията. Важно е да се знае също по този начин, че съгласно европейското законодателство потребителите могат да върнат в общия случай множеството покупки до 14 дни.

" След като ние сме изпратили общоприетия европейски формуляр, който хората могат да употребяват, тъй като това ще ги улесни и той уеднаквен, съдържащ цялата нужна информация, която би трябвало да се даде на търговеца, в 14-дневен период откакто сме изпратили тази своя поръчка за повреждане на договорката, би трябвало да върнем назад стоката. И стартира да тече нов 14-дневен период, в който търговецът би трябвало да ни възвърне средствата, които сме платили и надлежно да го направи по метода, по който ние сме заплатили, “ изясни тя, като добави, че е значимо да се пази цялата документи и преписка, обвързвана с реализирането на онлайн търговията, с цел да може в случай че има някакъв проблем, да можем да го насочим към контролните органи и към съда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР