Европейското подразделение на Mitsubishi Motors представи новото поколение на компактния

...
Европейското подразделение на Mitsubishi Motors представи новото поколение на компактния
Коментари Харесай

Mitsubishi представи новото поколение на кросовъра си ASX

Европейското поделение на Mitsubishi Motors показа новото потомство на компактния си кросовър ASX. Моделът ще бъде пуснат в продажба през март 2023 година Новото Mitsubishi ASX в действителност е модифицирано Renault Captur. Японската машина се разграничава от донора единствено в решетката на радиатора и табелите. Дори джантите й са тя взети от кросовъра на френската марка.

Автомобилът ще се предлага в шест цвята на купето. По-скъпите версии ще имат противоположен покрив и 18-цолови джанти. Оборудването на интериора на кросоувъра включва 7,0-инчов дигитален инструментален панел (в горните равнища на съоръжение е 10,25-инчов) и мултимедийна система с сходен екран. Срещу в допълнение възнаграждение се предлага 9,3-инчов екран с портретна ориентировка. Те могат да бъдат свързани безжично към Apple CarPlay или Android Auto.

2023-а ASX има уголемен пакет от системи за подкрепяне на лидера и асистенти за сигурност. Те включват предизвестие за преден конфликт с спешно прекъсване, поддържане на лентата, различаване на пешеходци и велосипедисти, различаване на пътни знаци, наблюдаване на мъртвата зона, предизвестие за скорост и адаптивен круиз надзор.

Двигателната гама на модела също е идентична с тази на Renault Captur. Базовото Mitsubishi ASX има 1,0-литров, трицилиндров мотор с турбокомпресор и мощ 90 к.с., 160 Нм въртящ миг, който е сдвоен с 6-степенна механична трансмисия. Следва 1,3-литров бензинов мотор с турбокомпресор, който се предлага в две равнища на мощности от 138 и 156 к.с. Тук трансмисията употребява 6-степенна " механика " или 7-степенен " робот ".

Освен това новият ASX ще получи няколко електрифицирани версии. По-специално, хибриден елемент, основан на 1,6-литров мотор, който е допълнен от два електрически мотора и 10,5 квтч батерия. Този елемент прдлага 157 к.с. мощ. В чисто електрически режим кросовърът може да измине до 49 км.

Компактният SUV ASX на марката Mitsubishi ще слезе от поточната линия в новото си издание напролет на 2023 година С премиерата производителят желае да даде съответен взор върху идващите години на японската марка в Европа. Новото издание на бестселъра ASX добавя продуктовото портфолио на Mitsubishi със SUV в сегмент B и в това време напредва в електрификацията на задвижващата гама.

Предната част се характеризира с типичния за марката дизайн " Dynamic Shield ", динамичният непряк профил съчетава равномерен контур с необятни, високи плещи. Впечатляващите LED фарове и задни светлини, както и опционалната двуцветна багра слагат спомагателни акценти. С дължина 4228 мм, ширина 1797 мм и височина 1573 мм, ASX резервира компактни размери. Отвътре кросовърът предлага повдигната позиция на седене, типична за SUV, обилно пространство и гъвкави решения като плъзгаща се задна седалка. В взаимозависимост от позицията, той обезпечава повече място за краката откъм гърба или повече размер в багажника: 401 вместо 332 литра (VDA), т.е. към 70 литра спомагателен размер, в случай че е належащо.

Дисплеят освен служи като надзорен център за информационно-развлекателната система, само че също по този начин разрешава да се ръководи новата система Multi-Sense, с която лидерът може самостоятелно да контролира държанието на кормилното ръководство, ръководството на шасито и сцеплението. Системите за подкрепяне на шофирането обезпечават ранното разкриване на вероятни рискове и се намесват, в случай че е належащо, за попречване на произшествия.

Системата за предизвестие при конфликт с помощник за спешно прекъсване, в това число различаване на пешеходци и велосипедисти, дейна система за предизвестие при овакантяване на лентата и различаване на пътни знаци са общоприети за всички модели. Асистентът за мъртва точка, деен помощник за следене на лентата, предизвестие за скорост, адаптивен круиз надзор с функционалност стоп-старт и помощник за дълги светлини също се оферират в по-високите линии на съоръжение.

В топ версиите с хибридно или цялостно хибридно задвижване е налична и системата MI-PILOT (Mitsubishi Intelligent-PILOT): Системата съчетава функционалностите на адаптивния круиз надзор и дейния помощник за следване на лентата (LCA (Lane Center Assistant) ) и е предопределен да бъде особено средство за удобно и полуавтономно шофиране.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР