Европейското ембарго върху руския петрол и петролни продукти е близо

...
Европейското ембарго върху руския петрол и петролни продукти е близо
Коментари Харесай

“Шпигел” : Провалът на ембаргото срещу руския петрол принуждава Европа да премине към заплахи

Европейското ембарго върху съветския нефт и петролни артикули е покрай неуспех. Единственото, което ѝ остава на Европа, е да заплашва с налагането на наказания против тези страни и компании, които си сътрудничат с Москва.

За това, базирайки се на специалисти, написа изданието “Шпигел” (Германия). По-специално, в материала се споделя, че Западът би трябвало безапелационно да заплаши с вторични наказания тези участници на пазара, които ще дадат на Русия опция да заобиколи ембаргото.

Според специалистите Москва ще има задоволително време да се преориентира към нови пазари, ако Брюксел вкара последователно евакуиране.

В същото време експертите са уверени, че съветското „ черно злато “ се доставя най-вече с танкери, което значи, че преходът към превозване на първични материали до нови клиенти няма да отнеме доста време.

Освен това в публикацията се отбелязва, че самото налагане на ембарго може да увеличи цените на петрола заради „ възприятие за липса на запаси на международния пазар “. Тогава съветските компании ще могат да търгуват с отстъпки с новите сътрудници, само че не в ущърб на себе си.

Припомняме, че Европейска комисия, като част от шестия пакет от наказания против Русия, предлага поетапна възбрана на целия импорт на съветско " черно злато " в Европейски Съюз. Според ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен отводът ще бъде еволюционен, преди края на тази година.

Към момента непрекъснатите представители на страните от Европейски Съюз не са съумели да се договорят за ембарго, те не престават полемиката в четвъртък, като възнамеряват да приключат работата по шестия пакет не по-късно от 9 май. Прага, Братислава и Будапеща публично се опълчиха на цялостното ембарго. Първите желаят тригодишен временен интервал, до момента в който Унгария желае изключения за доставките на нефт от Русия по тръбопроводи.

Междувременно Съединени американски щати са подготвени да разгласят война на петролния картел ОПЕК и неговите сътрудници. Очаква се през днешния ден Съдебната комисия на Сената на Съединени американски щати да утвърди законопроект, допускащ да се съдят членовете на ОПЕК и техните сътрудници, в случай че те имат виновност за изкуственото повишение на цените на " черното злато ".

Законът за картелите за експорт на нефт има за цел да отбрани потребителите и бизнеса в Съединени американски щати от изкуствено повишение на цените на бензина и мазута, само че доста специалисти се притесняват, че това може да има непредвидени отрицателни последствия.

Превод: В. Сергеев

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, като опция срещу блокиране във Facebook:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР