Европейският център за профилактика и контрол на заболяванията (ECDC) обяви,

...
Европейският център за профилактика и контрол на заболяванията (ECDC) обяви,
Коментари Харесай

На 16 май отпада препоръката за задължителни маски при полети в Европа

Европейският център за профилактика и надзор на болесттите (ECDC) разгласи, че носенето на маски за лице на летищата и по време на полети на територията на Европа " към този момент не се предлага ".

Решението, оповестено от Агенцията за авиационна сигурност на Европейския съюз (EASA) и ECDC, би трябвало да влезе в действие на 16 май . EASA съобщи, че се надява решението да означи огромна крачка напред в нормализирането на въздушния превоз.

И двата органа предизвестяват пасажерите, че макар анулацията на правилото, маските за лице остават една от най-хубавите отбрани против COVID-19.

Уязвимите пасажери ще би трябвало да продължат да носят маска , а хората ще бъдат помолени да съблюдават обществена отдалеченост в закритите пространства, заяви Sky News.

Летищните оператори обаче са посъветвани да не постановат никакви ограничения за разграничаване, в случай че има възможност те да доведат до усложнения , съобщи шефът на ECDC Андреа Амон. След като отпадне условието на EASA и ECDC, обособените самолетни компании ще имат правото да ползват свои лични условия, прецизира изданието.

На самолетните компании беше казано да предизвикват пасажерите да употребяват маски при полети до или от дестинации, където към момента се ползва наложителното носене на маски в публичния превоз. Те бяха посъветвани също по този начин да поддържат в подготвеност системи за събиране на информация за местоположението на пасажерите, ако такава бъде нужна в бъдеще, да вземем за пример в случай че се появи " нов мотив на безпокойствие ".

" От идната седмица маските за лице към този момент няма да са наложителни при пътешестване със аероплан, което в общи линии подхожда на изменящите се условия на националните органи в Европа за публични превоз. За всички нас е облекчение, че най-сетне доближаваме стадий от пандемията, в който можем да стартираме да облекчаваме ограниченията за здравна сигурност. ", съобщи изпълнителният шеф на EASA Патрик Ки.

Италия, Франция, България и други европейски страни облекчават или приключват доста от Коронавирус ограниченията си , а редица американски самолетни компании към този момент са премахнали условието за носене на маска по време на полет.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР